1 zaj konf

Rukometaši i rukometašice ka zajedničkom cilju – OI 2016.

Muška i ženska rukometna reprezentacija Srbije okupile su se danas u Beogradu pred kvalifikacije za plasman na prvenstvo sveta u Kataru, odnosno šampionat Evrope u Hrvatskoj i Mađarskoj.
Selektor ženske selekcije Saša Bošković poželeo je da obe reprezentacije uspešno prođu put koji vodi ka glavnom cilju – plasmanu na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016.
-Naš zajednički cilj je da Srbija u obe konkurencije ode na Igre u Riju – rekao je Bošković na konferenciji za novinare u hotelu „M“.
On je naglasio da će aktuelne vicešampionke sveta na prvoj utakmici kvalifikacija za EP, na gostovanju protiv Švajcarske 12. juna pokušti da ostvare uspeh pre svega dobrom odbranom.
-Neophodno je da pobedimo u obe utakmice – i protiv Švajcarske i tri dana kasnije u Nišu protiv Slovenije – rekao je Bošković.
On je napomenuo da će Andrea Lekić i Sanja Damnjanović, iako povređene, biti spremne za predstojeće susrete.
-One će provesti na terapijama u Beogradu tri dana, ali sam siguran da će biti spremne za utakmice jer su bezbroj puta do sada pokazale da za Srbiju igraju srcem – rekao je Bošković.
Selektor muške reprezentacije Vladan Matić istakao je da će u predstojeće dve utakmice protiv Češke, 7. juna u Nišu i 14. juna u Brnu, pokušati da ispravi „mali kiks“ sa prvenstva Evrope u Danskoj pocetkom godine.
-Imamo obavezu da ispravimo taj kiks, iako će to biti susret dva ranjena lava. Probaćemo da ubrzamo igru, i da iz ta dva meča izađemo kao pobednici – rekao je Matić.
Rukometni savez Srbije će sav prihod od prodaje karata za obe utakmice kvalifikacija u Nišu uplatiti na račun za građane ugrožene katastrofalnim poplavama koje su nedavno pogodile Srbiju.

Povezana vest:  Rukometaši Srbije pobedili novinarsku selekciju