matic Kovilovo KZS 01

Matić: Zalganjem i igrom da opravdamo poverenje

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Vladan Matić izjavio je danas da će njegova ekipa u predstojećoj utakmici protiv Češke, u baražu za Svetsko prvenstvo 2015. godine u Kataru, zalaganjem i odnosom prema igri opravdati ukazano poverenje. 
-Naravno, ostaje nam revanš, ali sutra treba da napravimo dobar temelj za drugi meč. Uveren sam da ćemo zalaganjem i odnosom prema dresu reprezentacije opravdati ukazano poverenje. Momci će dati sve od sebe da grad Niš i nacija budu ponosni na njih – rekao je Matić na konferenciji za novinare u Nišu. 
Rukometaši Srbije sutra od 21 čas u hali Čair u Nišu igraju protiv Češke, prvu utakmicu baraža za Svetsko prvenstvo 2015. godine u Kataru. Revanš je na programu za sedam dana. Matić je istakao da se reprezentacija juče kompletirala i da su svi njegovi igrači „pravi ratnici“. 
-Sve su to pravi momci, profesionalci. Mi smo se odlučili za ovaj sastav, oni nisu slučajno izabrani, pravi su ratnici. Svi su zdravi, nadam se da će tako ostati i posle večerašnjeg treninga – rekao je on. 
Selektor Srbije rekao je da mu je drago što reprezentacija igra u Nišu i da nije slučajno što ekipa tu igra sve važne utakmice „jer reprezentacija živi sa gradom“. 
-Siguran sam da će hala biti ispunjena, a da će nam publika bitiigrač više, vetar u leđa koji nam je potreban da ostvarimo dobar  rezultat i plasman na Svetsko prvenstvo – rekao je on. 
Kapiten reprezentacije Srbije Momir Ilić rekao je da je važno da ekipa sačuva kontinuitet nastupa na velikim takmičenjima. 
-Imamo dobru atmosferu, svoj cilj, a to je odlazak na Svetsko prvenstvo. Najvažnije nam je da sačuvamo kontinuitet plasmana na velika takmičenja. Protivnik je jako dobra ekipa, ali se uzdamo u naš kvalitet i očekujem dobru igru, da uživamo u rukometu, pokažemo publici da vredimo i da joj se pobedom zahvalimo na podršci – rekao je on. 
Reprezentativac Srbije Nenad Vučković rekao je da bi prva utakmica mogla da odluči o plasmanu na Svetsko prvenstvo. 
-Nadam se najboljem protiv Čeha. To je jako ozbiljna reprezentacija,sastavljena od vrlo kvalitetnih pojedinaca koji igraju u najboljim  evropskim ligama. Poznajemo se dobro, igrali smo već u baražu. Treba se okrenuti našoj igri i mislim da neće biti nikakvih problema. Čak mislim da već prva utakmica može da odluči učesnika Svetskog prvenstva – rekao je Vučković. 
Rukometni savez Srbije će sav prihod od karata uplatiti za pomoć rukometnim klubovima sa poplavama ugroženim područjima. 

Povezana vest:  EP KADETI,Herojska borba srpskih kadeta!