Sasa Boskovic

Saša Bošković: Da se radujemo u Nišu kao „orlovi“

Jedna bitka u Nišu je dobijena. Najbolji srpski rukometaši savladali su Češku 23:15 i tako napravili lepu zalihu pred revanš u Brnu, dok su ih sa tribina bodrile naše najbolje rukometašice predvođene stručnim štabom na čelu sa selektorom Sašom Boškovićem. Lepa uvertira za nedelju u kojoj nas čeka odluka u vezi plasmana svetskih vicešampionki na EURO 2014 u Hrvatsku i Mađarsku. Veliko finale, biće odigrano upravo u niškoj hali „Čair“, naredne nedelje sa selekcijom Slovenije:

– Sjajan rezultat i dobra igra naše reprezentacije. Pametno je što smo bili tamo. Bodrili smo ih da budu pravi. Pobedili su osam razlike i stekli veliki kapital pred revanš u Češkoj. Čestitam im od sveg srca. Nadam se da ćemo za sedam dana na istom mestu i mi slaviti – rekao je Saša Bošković. Srpske reprezentativke su odmarale prepodne posle povratka iz Niša, da bi popodne odradile lagani trening:

Povezana vest:  Pobeda za povratak na pravi put

– U ponedeljak smo imali prvi pravi trening. Priključila nam se i Andrea Lekić, tako da smo sada u kompletnom sastavu.

Srebrne dame u utorak stižu u Beograd, a u sredu je zakazan put za Švajcarsku. Meč sa domaćinom igra se u četvrtak od 20 časova. Sude ga Ukrajinke Tkačuk i Rakitina.

– Pristupamo ozbiljno svakom meču. Nismo pričali o Sloveniji, samo nas zanima Švajcarska i pobeda u Stafi. Posle toga možemo pričati o Slovenkama i gol razlici koju ćemo, verovatno, morati da jurimo. Svaki naredni korak je najbitniji. Kontinuitet na velikim takmičenjima je od presudne važnosti i jako bitan, ako želimo da ostvarimo naš cilj – plasman na Olimpijske Igre. Posle plasmana na EURO 2014, moraćemo da razmišljamo o što boljem plasmanu, jer samo on donosi bolju poziciju pred baraž za SP 2015. Moramo se pojaviti i tamo ako želimo da igramo na Olimpijskim Igrama u Brazilu. Zato prvo ova dva meča, Hrvatska, pa idemo dalje.

Povezana vest:  RSS: Odluka o domaćinu Kupa posle konsultacija

Većina ovih igračica će izneti čitav olimpijski ciklus.

– Znamo zašto smo se opredelili za ovu grupu igračica. Oprostila se Ceca Ognjenović, sada će i Jelena Erić, koja će odmah zatim krenuti da radi u stručnom štabu. Biće nam tehnička podrška, ali o tome ćemo više pričati posle Slovenije.

Reprezentativke i stručni štab su smešteni u hotelu „Solaris“ u Vrnjačkoj Banji.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2013, Stanić: Očekujem da budemo još bolji

– Ne menjamo nešto što je dobro. Imamo sjajne uslove. Svega toga ne bi bilo da nije sjajnog Saveza, koji nam omogućava da radimo na najvišem mogućem nivou – istakao je Bošković.

Rukometni savez Srbije poziva sve ljubitelje rukometa da podrže vicešampionke u poslednjoj utakmici u kvalifikacijama za EURO 2014. Utakmica sa reprezentacijom Slovenije je u nedelju, 15. juna od 20h, Hala Čair u Nišu. Cena ulaznice za meč sa Slovenijom je 100 dinara, a sav prihod od prodatih karata ide u humanitarne svrhe, za pomoć postradalima u poplavama.