Rukometasice 2

Rukometašice pred utakmicu sa Švajcarskom

Ženska rukometna reprezentacija Srbije sastaje se sutra sa selekcijom Švajcarske, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se ove godine održava u Hrvatskoj i Mađarskoj. Vicešampionke sveta od 20 sati u Stafu igraju sa Švajcarskom, a u prvom susretu naše reprezentativke bile su bolje, i tada su pobedile rezultatom 32:21.
Nakon utakmice sa Švajcarskom, naše rukometašice očekuje meč poslednjeg kola grupe V, utakmica sa selekcijom Slovenije, koja se igra u nedelju, 15. juna 2014. godine od 20 sati hali Čair u Nišu. Rukometni savez Srbije poziva sve ljubitelje rukometa da podrže vicešampionke u poslednjoj utakmici u kvalifikacijama za EURO 2014. Cena ulaznice za meč sa Slovenijom je 100 dinara, a sav prihod od prodatih karata ide u humanitarne svrhe.
-Ono što je za nas jako bitno, jeste da smo u kompletnom sastavu i da sve igračice putuju za Švajcarsku. Očekuje nas jako zanimljiva utakmica, mi smo favoriti i tako idemo. Posle Švajcarske, igramo sa Slovenijom, znamo šta nas čeka, veliki ulog, mi ćemo dati sve od sebe da obe utakmice odigramo što bolje. Naš cilj su Olimpijske Igre, a ide se preko Švajcarske i Slovenije – rekao je Saša Bošković, selektor reprezentativki.
-U Vrnjačkoj Banji smo odradili pripreme i spremili se za Švajcarsku kao i za svakog drugog protivnika. Ne treba da se opuštamo, bez obzira ko bio naspram nas. Iskustvo je pokazalo da je sa takvim ekipama, kao što je Švajcarska, teže igrati. Videli smo njihovu utakmicu sa Slovenijom, kada su ih Slovenke dobile sa dva razlike. Dve pobede u utakmicama koje slede, sa Švajcarskom i Slovenijom, vode nas na EURO 2014, ulog je veliki, daćemo sve od sebe – rekla je Sanja Damnjanović, rukometašica.
-Spremni smo za utakmicu. Spremali smo se za duboku zonu, kakvu Švajcarska igra. One mnogo bolje igraju kod kuće, nego u gostima, ali to nas neće obeshrabriti. Ne treba se opuštati. Recimo sa Slovenkama su igrale dva gola razlike, ali opet se vidi da umeju da budu težak i ozbiljan protivnik. Mi smo kvalitetna ekipa i pokušaćemo lagano da ih dobijemo i pokažemo ko smo i šta smo – istakla je Katarina Tomašević, čuvar mreže nacionalnog tima.

Povezana vest:  EP 2012 SRBIJA, Lianu: EP u Beogradu biće jedno od najzanimljivijih