rukometasice-pressPobeda protiv Slovenije ulaznica za EP

Ženska rukometna reprezentacija Srbije doputovala je u Niš gde će sutra protiv selekcije Slovenije odigrati odlučujući meč u kvalifacijama za plasman na Evropsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Hrvatskoj i Mađarskoj.
Selektor srpskih rukometašica Saša Bošković podsetio je da od plasmana na EP zavisi i odlazak na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.
-Jako smo zadovoljni što smo ponovo u Nišu i što ovdašnjoj publici možemo da pokažemo da smo pravi, baš kao što je to bilo ovde prošlog decembra na Svetskom prvenstvu. Čeka nas jako teška utakmica, protiv reprezentacije koja nas je pobedila u Ljubljani i mi smo spremni da im se revanširamo za taj poraz. Bez obzira na to što smo ih pobedili u finalu Meditranskih igara i što smo jako kvalitetniji, izgubili smo tu utakmicu prošlog oktobra, jer smo se spremali za Svetsko prvenstvo i sve misli su nam bile tamo okrenute, a ono što smo uradili na tom šampionatu je donekle i opravdalo poraz od Slovenije. Svesni smo da sutra neće biti ni malo lako i da Slovenke vide neku svoju šansu da mogu da nas iznenade, međutim ja sam jako ponosan na devojke koje su umorne i iscrpljene i donekle malo povređene, ali su svesne da nam ova utakmica život znači. Naš najveći cilj je Olimpijada u Riju, tamo se ide sa Svetskog prvenstva u Danskoj, na koje ćemo lakše otići uz visok plasman na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Hrvatskoj, a tamo nas vodi jedino trijumf nad Slovenijom . rekao je Bošković.
Levi bek Sanja Damnjanović pozvala je navijače da u što većem broju dođu u halu Čair i naprave bolju atmosferu nego što je bilo prošle nedelje na utakmici muških selekcije Srbije i Češke.
-Trenutno imamo malo specifičnu situaciju, jer je sezona jako duga, ne sećam se da smo poslednjih godina imali reprezentativne akcije do sredine juna. Međutim, kako je nama teško, pretpostavljam da je tako i Slovenkama. Rovite smo, imamo sitnih povreda, ali sve to treba ostaviti po strani, jer ulog je veliki-Evropsko prvenstvo. Uvek je teško igrati utakmice biti ili ne biti, nebitno kod kuće ili na strani, ali igranje u Nišu je baš olakšavajuća okolnost. Znamo da je ova publika najbolja u Srbiji. Nadam se da ćemo uspeti da napunimo halu, kao i uvek do sada, a sve to ima i humanitarnu crtu. Pozivam ljubitelje rukometa da napravimo spektakl i da grmi Čair. Bile smo na utakmici rukometaša protiv Češke, bila je lepa atmosfera, ali ja mislim da mi to možemo i bolje – rekla je Damnjanovićeva.
Pivotemen Srbije Dragana Cvijić istakla je da jedva čeka da počne meč.
– Igramo poslednju utakmicu kvalifikacija, koja odlučuje da li ćemo igrati na EP ili ne. Ovo je za nas još jedan veliki test, posle Svetskog prvenstva gde smo uspele da napravimo veliko iznenađenje. Očekuje nas jako teška utakmica, Slovenija nije naivan protivnik, imaju izuzetno dobrih igrača, ali ja jedva čekam da meč počne, jer ovakve utakmice ne igraju se svaki dan u karijeri. Nadam se da će hala biti puna, oni koji dođu uživaće i neće se razočarati – rekla je Cvijićeva.
Srbija se sa šest bodova nalazi na deobi drugog mesta kvalifikacione grupe pet zajedno sa reprezentacijom Slovenije, Švedska je prva sa osam, dok je Švajcarska na poslednjem mestu bez osvojenih bodova.
Utakmica Srbija – Slovenija igra se sutra od 20 sati u niškoj hali Čair.

Povezana vest:  IHF odredio novi datum olimpijskih kvalifikacija