vmarkovic1114Rukometni velikani za ugrožene
 
Proslavljeni rukometaši i rukometašice,  bivši reprezentativci i reprezentativke svih generacija, rukometni treneri i javne ličnosti učestvovali su na turniru  „Rukometni velikani, sa prijateljima, za ugrožene od poplava“ koji se večeras održao u sportskom centru Banjica. Uz podršku Ministarstva omladine I sporta, turnir su organizovali Rukometni savez Beograda i Rukometni savez Srbije.
Cilj humanitarnog turnira na Banjici bio je apel sportista, novinara i javnih ličnosti da se nastavi sa akcijom sakupljanja humanitarne pomoći za saniranje posledica velikih poplava i što brže normalizacije života ugroženog stanovništva. Pojedinačne karte za ovaj meč se nisu prodavale na blagajni, već je ulaznica bila poruka na SMS 1003.
Učesnici su bili podeljeni u dva tima, crvene i plave, a utakmici je igrana dva puta po 30 minuta, uz 10 minuta pauze kada su se izvodili sedmerci. Rezultat na kraju meča bio je 37: 32 za Plave. Na turniru su učestvovali Stana Vuković, Dragica Đurić, Nenad Peruničić, Vlada Mandić, Predrag Peruničić, Žikica Milosavljević, Mijajlo Marsenić, Bogdan Radivojević, Viktor Savić, Vlada Mandić, Ognjen Kajganić i mnogi drugi. Događaju je prisustvovalo i više od 500 dece, članova beogradskih rukometnih klubova, a gosti su bili I deca iz ugroženih sela i Kosjerića.
-Meni je zaista puno srce, jer je zaista pokazano jedno zajedništvo, ovom akcijom i svim prethodnim. Ponosan sam na celu Srbiju koja se uključila da pomogne ugroženima  – izjavio je Nenad Peruničić.
-Još sam pod utiskom utakmice. Divan osećaj. Drago mi je da sam deo ove akcije, i nadam se da će sličnih biti i dalje, jer je to potrebno ovoj državi – rekla je Dragica Đurić, trener golmana ženske rukometne reprezentacije Srbije
-Ovo je početak, narednih godinu dana Rukometni savez Srbije i Rukometni savez Beograda uz podršku Ministarstva imaće još sličnih akcija, jer nećemo zaboraviti ono što se desilo sa poplavama u Srbiji – istakao je Predrag Peruničić.
Pre rukometne utakmici odigran je mali fudbal za žene, tako humanitarnog karaktera „Novinarke od srca: SMS 1003“, a učestvovale su novinarke Radio Beograda 1, Studija B, Radio Beograda 202, B92, lista Sport. Novinarke su u ovoj akciji prikupljale očuvane patike, trenerke, lopte i ostale sportske rekvizite za osnovnu školu sa 80 dece u selima Seča Reka i Zarići kod Kosjerića, gde se vojska još uvek nije probila do svih kuća.
Povezana vest:  Partizan preokretom dobio derbi protiv Crvene zvezde