Handball the ball

Šabačke rukometašice ponovo u Super ligi

Rukometšice šabačkog Medicinara plasirale su se u Super ligu Srbije, samo tri godine pošto je klub bio formalno ugašen i prebačen tri ranga niže. One su uspeh postigle kolo pre zvaničnog kraja utakmica lige baraža za popunu Superlige. 
Od 28 utkmica, koje su igrale tokom protekle sezone, rukometašice Medicinara su dobile 24, a jednu su okončale nerešenim rezultatom. Predsednica kluba Nataša Stevanović rekla je da cilj kluba u protekloj sezoni bio opstanak. 
-Klub čine mlade igračce, stare do 17 godina, tri devojke od 27 godina, jedna od 35 i sve su iz Šapca. Imali smo sreću da je za nas ovu sezonu ponovo zaigrala, takođe Šapčanka, Ana Radović. Ona je verovatno najbolji svetski centralni bek i reprezentativka Crne Gore koja je svojim iskustvom pomogla mladim igračicama – rekla je Stevanović. 
Ona je naglasila da je lokalna samouprava finansijski podržala klub, a da je jedini uslov bio da omladinske škole rukometa budu besplatne.U podmlatku Medicinara trenira preko 100 devojčica, koje treniraju četiri trenera. Klub 2015. godine slavi 40 godina postojanja. 

Povezana vest:  Remi Mađarske i Srbije u Kečkemetu