juniorke 2014Juniorke na SP: Imamo kvalitet za plasman

Žensku juniorsku reprezentaciju Srbije, posle tri poraza i jedne pobede na Svetskom prvenstvu, očekuje utakmica sa selekcijom Argentine, sutra od 16.15 sati u Zagrebu, koja će odlučiti o plasmanu u osminufinala.
Izabranice trenera, Zorana Valdevita igraju sa selekcijom Argentine, u poslednjem kolu, grupne faze takmičenja. Prve četiri reprezentacije iz svake grupe nastaviće dalje takmičenje, a reprezentaciji Srbije neophodna je pobeda.
-Očekujem pobedu koja nam je presudna za dalji plasman. Dan odmora koristimo za pripremu taktike za predstojeću utakmicu. Imamo kvalitet za plasman – istakao je Zoran Valdevit, selektor juniorske reprezentacije Srbije.
-Odlučujuća utakmica za prolaz u osminufinala. Holandija je iza nas, i sada razmišlajmo o Argentini i verujemo da ćemo pobediti i otići dalje i ispuniti planirani cilj – rekla je Katarina Radović, rukometašica Srbije .Najbolje juniorke Srbije nalaze se u grupi B, zajedno sa selekcijama Nemačke, Danske, Angole, Holandije i Argentine. Svetsko prvenstvo za juniorke organizuje se u Hrvatskoj od 28. juna do 13. jula ove godine. Prve četiri reprezentacije iz svake grupe nastaviće dalje takmičenje u osmini finala, a najbolje iz grupe B će se sastati sa selekcijama iz grupe A.

Povezana vest:  KVALFIKACIJE ZA EP, Rukometašice Srbije putuju na EP