RSS I RSRS

RS Srbije i Republike Srpske potpisali protokol o saradnji

Rukometni savezi Srbije (RSS) i Republike Srpske (RSRS) potpisali su danas na Sajmu sporta u Beogradu protokol o saradnji.
Potpisivanju sporazuma na štandu Ministarstva omladine i sporta Srbije prisustvovali su ministar Vanja Udovičić i ministarka nadležna za sport u Republici Srpskoj Nada Tešanović.
-Potpisivanje današnjeg protokola za nas predstavlja potvrdu, kada smo bili hrabri i krenuli prvi u jednu dublju saradnju dva saveza – da smo tada bili na pravom putu. To nam je još jedan dokaz da će ono što radimo biti još bolje podržano. Kampovi, seminari, utakmice reprezentacije, srpski Final 4 postaće nešto što ulazi u praksu. Drago nam je da neke od inicijativa u koje je hrabro i prvi krenuo RSS sada se podržavaju na opštem nivou i veliko nam je zadovoljstvo što su to podržala dva ministarstva – rekao je predsednik RSS Velimir Marjanović.
Predsednici RSS i RSRS u decembru 2012. godine potpisali su Memorandum o saradnji dva saveza, do sada su održane zajedničke sednice najviših organa, zajednički kampovi, utakmice muških i ženskih seniorskih selekcija, a sledeći događaj biće turnir za srpskog klupskog prvaka na kojem će nastupiti dva najbolja tima iz Srbije i Republike Srpske.
-Mi smo jako zadovoljni saradnjom sa RŠ, oba Saveza ulažu maksimalne napore da radimo što više zajednički i promovišemo rukomet. Dogovorili smo se da će saradnja u narednom periodu biti daleko intenzivnija u svakom pogledu. Mislim da smo mi dva saveza koja su pokazala kako se radi i kako se uspostavlja saradnja – rekao je predsednik UO RSRS Zdravko Milićević.
RSS u junu je dobio Medalju zasluga za narod od predsednika RS Milorada Dodika za poseban doprinos u spašavanju ljudskih života i materijalnih dobara na teritoriji RS pogođenih poplavama i za sve što je urađeno u rukometnom sportu za narod RS.

Povezana vest:  Rukometašice Radničkog demolirale Zvezdu