SRB nor (34)

Drugi poraz rukometašica Srbije u Norveškoj

Ženska rukometna reprezentacija Srbije izgubila je danas od selekcije Danske sa 32:20 (18:13), u 2. kolu turnira Mobelringen kup u Norveškoj.
Izabranice selektora Saše Boškovića pretrpele su drugi poraz na pripremnom turniru, nakon što su u četvrtak izgubile od Francuskinja (22:18).
Svetske vicešampionke, koje na Mobelringen kupu učestvuju u podmlađenom sastavu, poslednji meč igraju u nedelju od 16 sati u Oslu protiv domaćina Norveške.
-Imali smo pad igre u prvom poluvremenu, a onda smo u drugom nastavili sa mnogo tehničkih grešaka. Mislim da ovako jak turnir može mnogo da koristi mladim devojkama, ako budemo izvukli pouke iz ovoga. Protiv Danske ne može da se igra na trku, devojke su se borile koliko su mogle – rekao je Bošković posle današnje utakmice.
Reprezentativka Biljana Filipović smatra da je šteta što je protiv Danske pretrpljen poraz velikom razlikom.
-Mislim da smo mogle mnogo bolje da odigramo. Odbrana nije bila toliko loša, koliko smo imale dosta zicera. U svakom slučaju, ovo je jako mlada ekipa, selektor je hteo da pruži šansu mladim igračicama. Ne treba očajavati, idemo dalje – kazala je Filipovićeva.
Turnir Mobelringen kup održava se u sklopu priprema za prvenstvo Evrope, od 7. do 21. dcembra u Mađarskoj i Hrvatskoj, gde će Srbija igrati u D grupi sa selekcijama Francuske, Crne Gore i Slovačke.

Povezana vest:  Novi poraz Partizana u Ligi šampiona