Sasa Boskovic 1

Bošković: Zaslužili smo kritike

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković ocenio je danas da su stručni štab i tim zaslužili kritike zbog loših igara na prvenstvu Evrope.
-Dobrim rezultatima u prethodnom periodu, na Evropskom prvenstvu 2012. i na Svetskom prvenstvu 2013. godine skrenuli smo pažnju na sebe, svoju igru i rezultate, ali onim što smo pokazali na šampionatu Evrope u Hrvatskoj i Mađarskoj zaslužili smo kritike – rekao je Bošković na sastanku Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije (RSS) na kome je zajedno sa članovima Stručnog štaba podneo detaljan izvestaj sa šampionata Evrope na kojem je Srbija zauzela 15. mesto.
Bošković je naglasio da je primarni cilj reprezentaicje plasman na Olimpijske igre, dok je učešće na EP bio prva provera.
-Dve nedelje pre početka priprema zadesile su nas povrede igračica koje su nosioci igre, što je znatno uticalo na to koji sastav će ići na turnir u Oslo, i koji sastav će ići na EP. Prvo su bile povrede, a zatim smo imali mali broj trenažnih dana. Sve to je dovelo do toga da su morale da se sprovode neke korekcije i da se pozovu novi reprezentativni kandidati. Mlađe igračice su se dobro pokazale i na turnirima i na EP, tako da na njih ozbiljno računamo za buduće akcije – rekao je Bošković.
On je naveo da se reprezentacija najviše pripremala za prvu utakmicu sa Crnom Gorom.
-Najveću pažnju posvetili smo utakmici sa crnogorskim timom. Mislim da smo se dobro spremili i izvukli maksimum. Nismo ostvarili pobedu, i nismo uzeli planirane bodove, što je znatno uticalo na nastavak takmičenja. – rekao je Bošković.
On je naglasio da su „uslovi bili besprekorni“, i zahvalio se stručnom štabu na saradnji i velikoj pomoći.
-Nastavićemo da obilazimo klubove gde ćemo tražiti kandidate za reprezentatciju. Ono što mogu da zaključim je da će se na buduće akcije voditi igračice koje budu fizički pripremljene – zaključio je Bošković.
VRSSilac dužnosti selektora muške rukometne reprezentacije Dejan Perić rekao je da igrače sada čeka turnir u Kataru, u Dohi, gde će igrati sa selekcijama domaćina i Rusije.
-Poziv za igrače je nagrada, ne udvaranje, to je ono čega ću se držati i ubuduće – rekao je Perić.
Generalni sekretar RSS, Božidar Đurković poručio je da će se ubuduće raditi „mnogo preciznije i temeljnijie“.

Povezana vest:  Mandić: Važno je da pobedom u Superkupu počnemo sezonu