vojvodina svesrpski turnir

Rukometaši Vojvodine pobednici prvog Sverspskog kupa

Rukometaši novosadske Vojvodine osvojili su trofej prvog Svesrpskog kupa savladavši danas u finalnoj utakmici u Tesliću ekipu Dervente sa 31:19 (16:12).
Tim trenera Đorđa Ćirkovića do uspeha su predvodili pouzdani golman Miroslav Kocić, koji je imao 15 odbrana, i Boban Živković sa 10 golova, dok se u ekipi Dervente istakao Mirko Marčeta sa tri gola.
Prvi Svesrpski kup, za trofej srpskog klupskog prvaka u rukometu, održan je u Tesliću pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, a u organizaciji Rukometnog saveza Republike Srpske i Rukometnog saveza Srbije.
Na turniru su učestvovala po dva najbolja rukometna kluba iz Srbije ( Vojvodina i Radnički iz Kragujevca) i Republike Srpske (Borac iz Banjaluke i Derventa).
-Čestitam mojim igracima na trijumfu. Videlo se da smo dosta istrošeni, ali su moji momci smogli snage da ostvare pobedu i uđu u istoriju kao prva ekipa koja je osvojila Sverspski kup – rekao je trener Novosađana Ćirković.
Pojedinačne nagrade na turniru pripale su rukometašima Vojvodine Zoranu Nikoliću (najbolji igrač), Miroslavu Kociću (najbolji golman) i Bobanu Živkoviću (najbolji strelac).
Manifestaciji u Tesliću, organizovanoj prvi put u bilo kom sportu, prisustvovali su predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanovic, selektor ženske reprezentacije Srbije Saša Bošković, kapiten rukometaša Srbije Momir Ilić, generalni sekretar Rukometnog saveza Vojvodine Slobodan Višekruna, direktor Superlige Srbije Vladislav Jovanović , predsednik Zajednice klubova Superlige Dragan Jaćović, kao i javne ličnosti iz Republike Srpske na čelu sa predsednikom saveza Zdravkom Milićevićem.

Povezana vest:  Finale Kupa Srbije za muškarce 01. i 02. juna u Nišu