lekic academy 11malaTreći internacionalni kamp Andree Lekić u Ohridu

Ponos makedonskog turizma, prelepo Ohridsko jezero izabrano je za održavanje trećeg internacionalnog kampa kapitena srpskih rukometašica, Andree Lekić. Najbolja igračica sveta u 2013.godini zajedno sa svojim timom i gostima, treniraće sa mladim rukometašicama i rukometašima u hali „Biljanini izvori“ od 20.do 26.juna 2015.godine.
Posle dve godine održavanja kampa u Vrnjačkoj Banji, zemlja u kojoj je rukomet nacionalni sport, Makedonija, izborila se da ugosti učesnike Andreine akademije iz cele Evrope.

Prve godine polaznici su bili iz sedam zemalja, druge iz jedanaest, a sada se ponovo očekuje da engleski bude glavni jezik sporazumevanja.

Andrea je srećna što je pokrenula projekat koji raste i pokazuje sve bolje rezultate iz godine u godinu:
-Održavanje akademije je svaki put novi izazov. U potpunosti je internacionalna i tako vidim naše druženje i u budućnosti. Neizmerno je zadovoljstvo gledati decu koja upijaju sve što se pokazuje i priča. Divan je osećaj prepoznavati u njihovim očima želju i trud koji ulažu kako bi ispunili zahteve trenera. To je magnet koji moj stručni tim i mene neprestano privlači i daje neverovatnu energiju. Dečija radost je nešto najlepše na svetu. Sve te uzajamne emocije i kvalitetno provedeno vreme, krasiće i ovogodišnjih sedam dana nedelju na Ohridskom jezeru, uverena je Andrea.

Povezana vest:  Vuković skratio spisak na 17 imena

RUKOMETNI DAN U OHRIDU

Ohrid je kao poznata i privlačna turistička destinacija odmah prepoznao ogroman potencijal koji sa sobom nosi projekat akademije kapitena srpskih rukometašica. Dogovoreno je da će jedan dan tokom trajanja akademije u centru grada biti organizovan rukometni dan za sve meštane i posetioce popularnog letovališta. Andrea Lekić će zajedno sa gradonačelnikom Nikolom Bakračevskim biti domaćin ovog rukometnog dana punog zabave i druženja sa posetiocima.

Povezana vest:  Medalja zasluga za narod Rukometnom savezu Srbije

STRUČNI TIM

Andrea učestvuje u radu na kampu svih nedelju dana. Treneri su obrazovani pedagozi sa iskustvom medju kojima glavnu reč vode nekadašnji reprezentativac Goran Cmiljanic i Andrein trener sa početka karijere Vesna Bojkovic. Za treninge sa akcentom na kondiciji, zadužena je profesorka Marija Lojanica koja brine i o smernicama za pravilnu ishranu. Nekadašnja kapitenka reprezentacije Jugoslavije, legendarna Branka Jovanovic prenosi svoje znanje na golmane, a veliku pomoc ima u „ministarki odbrane“ srpske reprezentacije, Kaci Tomasevic. Sportski psiholog Bojana Jelicic pomaze u saznanjima da je najvaznije istrajati u savladjivanju prepreka na putu ka cilju.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Predsednik EHF Lijan: Sjajna atmosfera u Čairu

ŠIROK SPEKTAR DELOVANJA
Velika posvecenost širenju znanja, tehnickom i sportskom usavršavanju, kulturi obracanja, opštem obrazovanju i stvaranju timskog duha, uslovili su da kamp brzo preraste u svojevrsnu akademiju i posle samo dve godine po ocenama Evropske rukometne federacije (EHF) postane jedan od najpopularnijih letnjih rukometnih dogadjaja u Evropi.

PHOTO: Rukometna Akademija „Andrea Lekic“