boskovic i devojke in kzn

Boškovović: Velike su šanse da odemo na SP u Danskoj

Selektor ženske rukometne reprezentacije Saša Bošković izjavio je danas da su velike šanse da nacionalni tim eliminiše Rumuniju u baražu za Svetsko prvenstvo u Danskoj.
-Postoje velike šanse da se plasiramo na prvenstvo sveta ukoliko devojke budu zdrave. Kvalitet Rumunki nije ništa veći od našeg – rekao je Bošković na konferenciji za medije u hotelu In na okupljanju reprezentacije uoči prijateljskih protiv Slovenije 20. i 21. marta u Zrenjaninu.
Bošković je naglasio da će dueli sa Slovenijom biti prilika da se oprobaju nove igračice.
-Ovo je prilika da probamo nova krila i nadam se da će devojke iskoristii šansu. Šteta je što Trifunović nije ovde zbo povrede ramena. Slovenke su po svim parametrima slične Rumunkama i zato smo se odlučili za duele sa njima.
On je naglasio da je po završetku Evropskog prvenstva u Hrvatskoj dobro analizirao selekciju Rumunije.
-Već od sutra spremamo se za baraž sa Rumunijom i nadam se da će devojke uspeti da realizuju sve taktičke zamisli i da će ostvariti zadatak plasmanom u Dansku – naveo je Bošković i dodao da će Srbija u maju odigrati još prijateljskih utakmica, ali da rivali nisu poznati.
Reprezentativka Srbije Sanja Rajović istakla je da je Slovenija ozbiljan protivnik.
-Daćemo maksimum, a ovo je pre svega šansa da se nove devojke oprobaju i što bolje pripremimo za glavne mečeve sa Rumunijom – rekla je ona.
Baraž mečevi između Srbije i Rumunije na programu su 6. ili 7. jula, dok je revanš sedam dana kasnije.
Svetsko prvenstvo za rukometašice u Danskoj održaće se 5. do 20. decembra.

Povezana vest:  Pobeda Radničkog za kraj evropske priče