sanjaRadnički iz Kragujevca drugi finalista Kupa Srbije
 
Radnički iz Kragujevca drugi je finalista Kupa Srbije za rukometašice. Izabranice trenera Aleksandra Radosavljevića ubedljivo su bile bolje od Naise 38:26 (18:15) u prelepom ambijenut hale Jezero. Prvo poluvreme proteklo je u izjednačenoj igri.  Gošće iz Niša parirale su šampionkama, a onda je Biljana Balać povela svoje drugarice ka finalu i borbi za duplu krunu. U drugom poluvremenu na terenu je bila samo jedna ekipa  – Radnički. Na kraju velikih 12 golova razlike. Sve devojke zaslužuju pohvale, jer su domaće rukometašice u toku sezone ostale bez Katarine Stepanović  i Jelene Nišavić koje očekuju prinove i Marijane Tanić koja je operisala koleno.
Svetislav Jovanović, trener Naise:
-U suštini ekipa Kragujevca je bila favorit u večerašnjoj utakmici. Mi smo parirali domaćinu u prvom delu igre. Imam jako mlad tim i problem mi je klupa. Na kraju ubedljiva i zaslužena pobeda Radničkog.  Mislim da će finale biti zanimljivo. Radnički je iskusniji tim, a Jagodina je brža ekipa. Sve je otvoreno sutra.
Aleksandar Radosavljević, trener Radničkog:
-Moje devojke posle grča na početku utakmice su sjajno završile meč. Imali smo dosta promašenih zicera u prvom poluvremenu.  Devojke su pokazale zavidan nivo borbenosti, što će verujem pokazati i u finalu. Nemam veliki broj igračica u rotaaciji, ali sve devojke koje su ulazile večeras dale su svoj maksimum. U finale ulazimo dosta oslabljene bez tri igračice koje su nosile igru mog tima u toku sezone. Devojke i svi mi u stručnom štabu kadri smo da sutra damo svoj maksimum i osvojimo trofej. Jagodina nema čime da nas iznenadi. Jedna lopta, jedna odbrana će odlučiti meč. Pozivam ovom prilikom navijače da dođu i podrže nas u poslednjoj utakmici sezone i da zajedno se radujemo osvajanju Kupa Srbije.
Finale je na program u nedelju, 24. maja 2015. od 18,00 sati (RTS 2). Finale sude Branka Marić i Zorica Mašic, delegat je Ivan Mandić, a kontrolor Stevan Popov.  RADNIČKI – NAISA  38:26 (18:15)
Dvorana: „Jezero“. Gledalaca: 600. Sudije: Cvetković i Nikolić (obojica iz Leskovca)
Sedmerci: Radnički 9 (7), Naisa: 2 (2)
Isključenja: Radnički  8 minuta, Naisa: 2 minuta
RADNIČKI: Stajković, Prijović  6, Kevrešan-Mačužić, Radosavljević  4, Begović, Milošević  6, Tošović (2 odbrane), Ristić, Balać 6, Stanisavljević, Risović (11 odbrana), Dukić 2, Samailović, Danilović 4, Janjušević 10.
NAISA: Kačarević (10 odbrana), Nikolić, Veljković  1, Marković, Pešić  5, Mitrović, Đoković 3, Stefanović, Kričak, Nedeljković  7, Petković, J. Zdravković, T. Zdravković  3, Petrović  6, Tanasković  1, Filipović.
 
PHOTO: Zoran Petrović
Povezana vest:  Remi rukometaša Srbije protiv Austrijanaca