Boskovic 4

Bošković: Uloga autsajdera razlog da pokažemo inat

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je danas da je nacionalni tim autsajder protiv Rumunije, ali i da ima veliki motiv da se plasira na prvenstvo sveta u Danskoj.
Rukometašice Srbije će u baražu protiv Rumunije nastupati bez četiri najbolje igračice Andree Lekić, Sanje Damnjanović, Katarine Tomašević i Dragane Cvijić zbog sukoba sa selektorom.
-Cvijićeva je povređena, ali ne bih puno pričao o devojkama koje nisu tu. Iz rumunske perspektive, Srbija je autsajder. Po njima jesmo totalni autsajderi, ali to je razlog više da pokažemo veće htenje, inat i želju. Moramo da budemo pametni i ne sumnjam da će devojke odigrati borbeno, ali ne brzopleto – rekao je Bošković za sajt RSS.
On je poručio da sadašnji tim nema lidera, ali da uvek neko može da se izdvoji.
-Ovo je reprezentacija koja je osvojila Mediteranske Igre uz dodatak Cvijićeve. Tada smo igrali najlepši rukomet i svi su bili oduševljeni nama u Mersinu. Nemamo pritisak i zato sam se odlučio za ovakav sastav. Očekujem da budu prave Jovana Stoiljković i Biljana Filipović – naveo je Bošković.
Prema njegovim rečima ključ pobede leži u zaustavljanju najbolje rumunske igračice Kristine Neagu.
-Ona je pravi muški levi bek, sjajna je. Ne mogu da pričam o tome šta ćemo igrati, spremili smo se za sve i pokušaćemo da odigramo najbolje. Neagu jeste najbolji levi bek, pokazala je to u Podgorici, ali ne bismo smeli zapostaviti ni Elisei, ni oba desna beka, desno krilo. Jako su dobre i kvalitetne – zaključio je Bošković.
Prvi utakmica baraža između Srbije i Rumunije igra se 6. juna u Kraljevu, dok je sedam dana kasnije na programu revanš u Klužu.

Povezana vest:  Bošković: U Sloveniji idemo na pobedu

PHOTO: RSS