boskovic

Bošković: Zasužili smo da se nađemo na SP u Danskoj

Selektor ženske rukoemtne reprezentacije Saša Bosković veruje u plasman na prvenstvo sveta u Danskoj, uprkos poraza od Rumunije u prvom meču baraža.
Bošković se nada boljoj igri selekcije u drugom meču kvalifikacija u Klužu u subotu, ali i šansi da Srbija svoje mesto u Danskoj dobije rejtingom i rezultatima koje ima u prethodnim godinama:
-Imamo zdravstvenih problema pa Marija Petrović neće biti sa nama u Rumuniji. Umesto nje, putovaće Jelena Agbaba, dok će na poziciji desnog krila umesto Željke Nikolić putovati Tamara Žarković. Moja ideja je bila, s obzirom da sam pozvao tri desna krila, da pružim šansu svim devojkama. Ne sumnjam da će je Tamara iskoristiti – rekao je Bošković u intervjuu za zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije.
On je opcenio da porazom u prvom meču protiv Rumunije „nisu potonule sve lađe“.
-Promašili smo puno zicera, četiri sedmerca. Pokušaćemo da smanjimo greške na minimum. To je i zaključak sastanka koji smo imali sa igračicama. Ako svi budemo manje grešili, imamo šanse. Imali smo dobar napad, dok smo u odbrani igrali bez faula. Previše smo respektovali Rumunke, ali to je i pokazatelj da ova generacija ima mali broj utakmica zajedno i nedostatak iskustva – rekao je Bošković.
On je poručio da je reprezentacija Srbije zaslužila da se nađe na prvenstvu sveta u Danskoj.
Bošković je ocenio remi seniora u utakmici sa Crnom Gorom kao „vetar u leđa devojkama“.
-Pokazali su da su najbolji kada je najteže. Prvo kapiten Momir Ilić, a onda su i svi ostali pokazali veliku dozu srčanosti i opredeljenosti za Srbiju. Dobro je Perić i njegov stručni štab pripremio utakmicu. Svi smo gledali i navijali. Momci su pokazali da se, bez obzira što svi otpisuju mušku i žensku reprezentaciju, mi polako vraćamo na mesto koje zaslužujemo. Još uvek smo najbolje plasirani Savez, još uvek smo ženski svetski vicešampioni i nadam se da će čelnici IHF-a to imati u vidu kada budu odlučivali o “vajld-kartu” za Dansku – rekao je Bošković i potvrdio da je realniji plasman na SP „za zelenim stolom“.
-Ipak, ne idemo u Kluž sa belom zastavom. Potrudićemo se da odigramo dobro i pokažemo da zaslužujemo vajld-kartu. Sve, međutim, zavisi od Velimira Marjanovića i njegove pregovaračke misije. Verujemo da će uspeti da izbori da Srbija ide na SP – zaključio je Bošković.
Srbija igra drugi meč baraža za plasman na SP u Danskoj protiv Rumunije u Klužu u subotu od 17 sati.

Povezana vest:  Kvalifikacije za SP juniora: "Orlići" bolji od Estonaca