Dalibor Cutura

Dalibor Čutura – novi tim menadžer muške seniorske reprezentacije Srbije

Dalibor Čutura je bio važan deo tima Veselina Vukovića u osvajanju srebrne medalje na Evropskom prvenstvu 2012. godine u Beogradu. „Čovek od poverenja“, Dalibor Čutura, zaslužio je poziv u državni tim i kod Dejana Perića, koji mu je posle igračke, dodelio i savetodavnu funkciju u okviru stručnog štaba. Još uvek aktivan kao srednji bek rumunske „Dobrudža Konstance“, sa kojom ima ugovor do 2017. godine, momak iz Bezdana pomagaće „orlovima“ na drugi način.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Karađorđević čestitao uspehe srpskim sportistima

– Pričao sam sa selektorom Perićem u periodu njegovog postavljenja za selektora. Imao je viziju da po prestanku igranja mogu da mu budem od koristi kao saradnik. Hteo je da me angažuje kao čoveka u koga ima poverenje, i kao nekog ko mu može pomoći u taktičko-tehničkom smislu. Moja funkcija je tim-menadžer, savetnik, pa i trener u nekom smislu. Iskreno, nisam imao viziju svoje karijere u tom pravcu, ali me je Perić zaintrigirao. Prihvatio sam njegov poziv i tu sam da pomognem koliko znam i umem – kaže Čutura i dodaje kako mu primarna razmišljanja nisu bila vezana za klupu i trenerski posao:

Povezana vest:  Rukometašice Medicinara slavile u Kragujevcu

– Naravno, razmišljam u pravcu da ostanem u rukometu. Imam ponudu za sličnu funkciju u Konstanci, gde bih mogao da radim kao sportski direktor. To je nešto novo za mene – jasan je 40-godišnji srednji bek.