Boskovic 4

SP 2015, DANSKA
Bošković: To što nas smatraju autsajderom je dodatni motiv

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković izjavio je danas njegovoj ekipi da je dodatni motiv to što je svi smatraju autsajderom na Svetskom prvenstvu.
Rukometašice Srbije igrala je danas nerešeno 28:28 sa Crnom Gorom, na početku Svetskog prvenstva u Danskoj.
-Jako teška utakmica, i ponovo smo pokazali da kad igramo kao tim možemo da očekujemo dobar rezultat. Prvih 15 minuta sam bio zadovoljan kako igramo u napadu, ali ne kako igramo u odbrani. Najbitniji nam je krajnji rezultat, koji je na kraju bio nerešen – rekao je Bošković.
Srbija će u drugom kolu igrati sutra od 18.30 protiv Madjarske.
-Sutra nas čeka izuzetno jaka utakmica. Odmah nastavljamo da se spremamo i daćemo svoj maksimum. Pokušaćemo da podižemo nivo posle svake odigrane utakmice. Moramo da vidimo šta u ovoj utakmici nije bilo dobro, da probamo to da ispravimo. I ako nas ovde smatraju autsajderima, to nam je dodatni motiv da pokažemo da možemo da igramo dobro – naveo je Bošković.
Rukometašica Srbije Katarina Krpež Šlezak, koja je postigla šest golova, rekla je da su ona i njene saigračice srećne i zbog osvojenog boda, ali i zbog toga kako su igrale.
-Igramo kao prava porodica, ovo je dobar početak i nadam se da ćemo tako i da nastavimo. Dosta nam znači jedan bod, ali sad moramo da se okrenemo utakmici koja nas čeka sutra, da se dobro pripremimo – rekla je ona.

Povezana vest:  Jovanović: Moramo pobediti, druga opcija ne postoji