peric igraci velika

EP 2016
Perić optimističan pred Francusku

Selektor rukometene reprezentacije Srbije Dejan Perić rekao je danas da njegova ekipa mora da poboljša igru u odbrani ukoliko želi da savlada Francusku u drugom kolu Evropskog prvenstva u Poljskoj.
-Svi znate da, čast izuzecima, nismo sa nekim velikim šansama ispraćeni na ovo prvenstvo. Da li je realnost grupa ili sva dešavanja, ali nikako u glavi nismo imali da smo se pošteno i časno kvalifikovali za ovaj turnir. Ekipa smo koja posle otvaranja prvenstva može da žali za jednim, ali i dva boda. Kroz ovu utakmicu i one pripremne, još jednom smo potvrdili da ova ekipa ima kvalitet i da je krasi jedan veliki motiv i želja za dokazivanjem – rekao je Perić, a prenosi Rukometni savez Srbije (RSS).
-Isto tako, moji igrači imaju jedan osećaj da su obezvređeni, da malo čuju nečega što uliva poverenje i prepoznaje dobar rad. Niko ne voli da je potcenjen. Postoji jedan veliki inat i motiv da zauzmu mesto pod suncem – dodao je on.
Srbija je juče na početku kontinentalnog šampionata poražena od Poljske sa 28:29, a sutra ih u drugom kolu očekuje okršaj sa Francuskom.
-Dobra odbrana čini napad još boljim, ali nikada dobar napad, kakav god da je, nije uspeo da anulira sve probleme u odbrani. ;Mi iz naše odbrane, u stvari, napadamo. ;Ne čekamo da budemo napadnuti. Malo dajem mogućnosti da igrači imaju alibi kroz igru. Svako zna kada izlazi u duel, zašto izlazi i šta brani. Od svakog pojedinca zavisi koliko će odbrana biti uspešna – rekao je on.
Perić je rekao da ima maksimalno poverenje u svoje igrače i da će već u narednom meču pružiti bolju igru nego protiv Poljske.
-Ovo je ekipa koja moralno ne pada, i kada gubi, veruje da će se vratiti. Ja takvu ekipu poštujem. Znam da će biti iz utakmice u utakmicu sve bolje… ;Francuzi su protiv Makedonije igrali 45 minuta sa dva pivotmena u postavci. Francuska zasniva igru na igri dva na dva. Odatle ide nastavak svega toga. Sigurno ima rešenja, jedan je sa odsecanjem beka od strane krajnjeg igrača. Nema te ekipe koja napada sa jednim bekom i dva pivotmena – rekao je Perić i ocenio da Francuzi imaju pobednički mentalitet.
Rukometaš Srbije Ilija Abutović, koji je debitovao na Evropskom prvenstvu, rekao je da će njegova ekipa pružiti maksimum i pokušati da savlada Francusku – evropskog, svetskog i olimpijskog šampiona.
-Fizički su neverovatno jaki, dominiraju u tom segmentu. Naša borbenost će nam biti glavni adut. Trudićemo se da odigramo najbolje što možemo. Nema predaje, želimo da ostanemo u igri za bodove do ;poslednjeg minuta, kao sa Poljacima – rekao je Abutović.
Srbija je u utakmici protiv Poljske 45 sekundi pre kraja susreta imala priliku da sa sedmerca stigne do izjednačenja, ali je golman Slavomir Šmal odbranio udarac Ivana Nikčevića.
-Nadam se da će nam se vratiti u narednom delu turnira. Nekada ;je teži način na koji izgubiš od samog poraza. Nije prijatno, ne mogu opisati kako se osećam. Mnogo je teško, ali ostale su još dve utakmice u grupi i nadam se još tri posle toga. Moramo sakupiti snage da odigramo turnir do kraja kako treba – rekao je Nikčević i dodao da u utakmicu s Francuskom treba ući bez pritiska.

Povezana vest:  Super liga produžila ugovor sa Merkur osiguranjem