Završni turnir rukometnog kupa Srbije održaće se u šabačkoj Hali sportova „Zorka“ 2. i 3. juna uz učešće trenutno najbolja četiri kluba. Prvog dana turnira, u polufinalnim mečevima, od 18 časova igraće domaćin Metaloplastika i Partizan, dok će u drugom polufinalu, od 20.30 igrati subotički Spartak i novosadska Vojvodina. Finalni meč je u petak, 3. juna, u 18 časova.

Karte za oba dana turnira su 250 dinara dok su pojedinačno za polufinale 150 a za finale 200 dinara.

Povezana vest:  Srbija izgubila od Švedske na startu SP - 34:24

Prema rečima generalnog sekretara Rukometnog saveza Srbije Božidara Đurkovića, učešće četiri prvoplasirane ekipe iz lige garancija su rukometnog spektakla.

-Posle dugog niza godina, čak decenija, najbolji klubovi su i u finalu Kupa Srbije. Očekujemo dobar rukomet i pravu uvertiru za pretstojeće mečeve reprezentacije u baražu za Svetsko prvenstvo sa Mađarskom. Što se tiče organizacije turnira, svi znaju da se stavalja znak jednakosti između Šapca i rukometa – rekao je Đurković.

U rukometnom klubu Mataloplastika naveli su da je organizacija turnira i mogućnost da ga domaćin osvoji pred svojom publikom.

Povezana vest:  Vuković: Trofej Srbije zagrevanje za Evropsko prvenstvo

-Prošlo je 30 godina od poslednjeg osvajanja Kupa i Metaloplastika je ponovo spremna za velike ciljeve. Pre dve godine igrali smo u finalu Čelendž kupa ali je ono moralo biti održano van Šapca zbog poplava. Nadam se da Sava ovaj put neće odneti titulu jer je ekipa pokazala da je spremna za vrhunske rezultate – rekao je predsednik šabačkog kluba Dragan Nikolić.

Povezana vest:  Jovana Risović pet dana pred EURO 2014: Rano je govoriti o ciljevima

Hala sportova „Zorka“ prima oko 3.000 gledalaca, a za turnir je opremljena posebnom podlogom, led monitorima, i svetlosnim efektima.