Ovog jula će doživeti tek drugo izdanje, a Medjunarodni rukometni kamp Crvenka jedan je od najposećenijih i kod mališana najprivlačnijih u našoj državi. Tome u prilog ide i činjenica da je svoj boravak do sada prijavilo preko 250 dečaka i devojčica uzrasta od osam do 17 godina iz Grčke, Bugarske, Austrije, BiH, Crne Gore i Srbije.

– Očigledno je da smo na premijernom kampu ostavili dobar utisak, vratilo nam se oko 95 odsto polaznika, a na osnovu zaiteresovanosti prevazićemo taj čarobni broj (prijem je do početka smena). Zato smo bili prinudjeni da pored crvenačkog hotela Biser na Panoniji rezervišemo i hotel Rodić u Kuli, kako bismo svima izašli u susret. Za mališane iz Crvenke i okolnih mesta, koji se odluče da ne koriste smeštaj, organizovaćemo prevoz – pojasnio je idejni tvorac i osnivač kampa Igor Desnica.

Povezana vest:  Lekić, Cvijić i Krpež Šlezak u izboru za najbolju rukometašicu sveta 2018.

I ove godine polaznici će raditi u dve smene od po osam dana (3-11. jul i 12-20. jul).

– Cena boravka u kampu je 185 evra u dinarskoj protivvrednosti. Za to će polaznici dobiti komplet sportske opreme (lopta, dres, šorts, majica, peškir i kačket), a biće organizovan izlet i žurka iznenadjenja.

Rad u kampu je koncipiran u tri dela – trenažno-edukativni, revijalni i izgradnja životnih veština.

Povezana vest:  SP ZA ŽENE 2013, Damnjanović: Tek ćemo biti svesne šta smo ostvarile

– Prilagodjen je svim uzrastima u zavisnosti nivoa obučenosti i godina starosti. S decom će raditi naši vrhunski i priznati treneri, gde je akcenat stavljen na individualni rad. Pored Zorana Avramovića, Zorana Lovra i Vladimira Zejaka, u rad su uključeni izmedju ostalog Branislav Zeljković, Đuradj Trbojević, Žikica Milosavljević, Mile Gidra Bojanić, Nenad Puljezević i gosti dugogodišnji trener ženske kadetske selekcije Norveške Jan Erik Videman i trener mladjih kategorija španskog Alikantea Miguelona Martineza Ramosa, kao i promoteri Ilija Abutović, Novak Bošković, Saša Marjanac…

Povezana vest:  Hamburg osvojio titulu šampiona Evrope

Veliki izbor trenera pomoćiće deci da se upoznaju sa različitim stilovima i filozofijama poimanja rukometa. Pored treninga kamperi će imati i mnoge radionice i predavanja o ishrani, higijeni, zaštiti životne sredine. Za rad na psihološkim radionicama biće zadužena Jovana Trbojević.