Skopski rukometni klub Metalurg saopštio je danas da je doveo petoricu igrača, među kojima su i dvojica srpskih, golman Darko Arsić i levi bek Nemanja Obradović.Metalurg, koji će naredne sezone igrati kao drugi makedonski klub u Ligi šampiona, pojačali su i hrvatsko levo krilo Martin Marčec (23), makedonski reprezentativac, levo krilo Darko Dimitrievski (23) i centralni bek Goran Pečenkovski (28).

Makedonski rukometni vicešampion naveo je da su pet novih imena „prvi talas pojačanja na listi stratega Lina Červara, koji i ove sezone, kao i prethodnih, ima ambiciju da sastavi ekipu za visoke domete“.

-Srpski golman Darko Arsić (27) koji dolazi iz Metaloplastike, će pojačati golmanski tandem Danijel Dupjučanjec Martin Tomovski. Levi bek Nemanja Obradović (25), koji u klub sa skopske ; Autokomande, dolazi iz francuske ekipe Valans, će se sa svojih 200 centimetara odlično uklopiti u visoku bekovsku liniju Metalurga – navodi se na sajtu kluba.

Trener Metalurga Lino Červar istakao je da će se nastaviti sa dovođenjem igrača i da je predviđeno da se potpišu ugovori sa još najmanje dva, tri rukometaša, od kojih će jedan biti desni bek.

Povezana vest:  Perić: Moramo da verujemo u dobar rezultat

On je napomeno da su klub sporazumno napustila četvorica igrača, Marko Buvinić, Marko Matić, Janko Božović i Luka Mrakovčić, a da su ugovori istekli trojici, Miloradu Kukovskom, Milanu Šainu i Stefanu Vujoviću.

Kako je naveo trener Metalurga, u klubu su ostali mladi makedonski igrači za čije dopunajvanje je angažovano nekoliko mladih makedonskih rukometaša i nekoliko rukometaša iz susednih zemalja.

Povezana vest:  Selektor Vuković relativno zadovoljan grupom

-Ove sezone ćemo imati težak zadatak u utakmicama Lige šampiona i regionalne lige. Znamo šta znači takmičenje u Ligi šampiona i da tamo nema lakih i slabih pritivnika a priključivanjem Celja, Gorenja i prethodno Vesprema, biće najjača od osnivanja – rekao je Červar, koji je i selektor reprezentacije Makedonije.