Rukometni savez Srbije (RSS) podržao je danas inicijativu selektorke ženske rukometne reprezentacije Srbije Dragice Đurić da stadion Tašmajdan ponese ime legendarnog rukometnog golmana, teniserke i teniskog trenera Jelene Genčić.

„Samo ime Jelene Genčić ima legendaran status u dva sporta, koji su tesno vezani za istoriju stadiona Tašmajdan“, navodi se u saopštenju RSS.

-Inicijativa nekada najboljeg golamana sveta, Dragice Đurić, koja je u plodnoj, skoro tridesetogodišnjoj igračkoj karijeri osvojila najznačajnija klupska i reprezentativna priznanja i medalje, pravi je način da se Beograd i Srbija oduže nosioci nacionalnog priznanja iz rukometa, bronzanoj svetskoj rukometašici Jeleni Genčić, teniskoj šampionki, koja je kao trener učestvovala u stvaranju najboljeg tenisera svih vremena, Novaka Đokovića – dodaje se u saopštenju RSS.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Ombrados: Finale sa Srbijom bilo bi posebno interesanto

Srpska narodna partija (SNP) je ranije ove nedelje uputila Gradskoj upravi Beograda inicijativu da nedavno rekonstruisani stadion Tašmajdan u Beogradu dobije ime po pokojnoj ; sportistknji, treneru i pedagogu Jeleni Genčić.

-Osim što je bila prvi i najuticajniji trener i pedagog jednom od najboljih tenisera i sportista sveta Novaku Đokoviću, kao i u velikom broju drugih tenisera, Jelena Genčič je bila i vrsna rukometašica. Osvajač je broznane medalje na Svetskom rukometnom prvenstvu u Beogradu 1957. godine, zbog čega je bila nosilac nacionalnog priznanja. Finalna utakmica tog turnira održana je upravo na stadionu Tašmajdan – rekla je Dragica Đurić, koja je član predsedništva SNP.

Povezana vest:  Rukometna groznica zahvatila Novi Sad, najprecizniji Novosađani osvojili karte za SP

Genčić, koja je 1. juna 2013. godine umrla u 76. godini, trenirala je mnogobrojne teniske zvezde. Pored Đokovića, radila je i s Monikom Seleš, Goranom Ivaniševićem i Ivom Majoli.