Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Stokholmu selekciju Španije sa 25:23 (11:8) u drugom kolu Grupe A Evropskog prvenstva i tako osigurala plasman u drugu fazu tog takmičenja.

Srbija je stigla do druge pobede, dok su aktuelne vicešampionke Evrope upisale drugi poraz na Evropskom prvenstvu. Najefikasnija u redovima Srbije bila je Katarina Krpež sa šest golova, Jovana Stojiljković je postigla pet, a Sanja Radosavljević četiri gola. Sladjana Pop-Lazić, Marina Dmitorivć i Jelena Lavko su meč završile sa po tri gola.

U selekciji Španije najbolja je bila Karmen Martin sa šest golova. Srbija u poslednjem kolu Grupe A igra protiv Švedse u četvrtak od 20.45.

Povezana vest:  Drugi poraz rukometašica Srbije u Norveškoj

Na početku utakmice igralo se gol za gol, ali je Srbija posle desetak minuta igre preuzela kontrolu. Golovima Krpež i Radosavljević Srbija je „pobegla“ na dva gola razlike, a ta prednost je do 19. minuta narasla na četiri pogotka prednosti (10:6).

U tim momentima izabranice Dragice Djurić su odlično igrale na obe strane terena, i sa igračem manje, dok je Marija Čolić bila sigurna na golu.

Medjutim, od 22. minuta i gola Krpež iz sedmerca za prednost od 11:7 usledio je loš period igre Srbije. Čolić je i nakon toga „skinula“ nekoliko udaraca rukometašica Španije, ali je napad zakazao, pa Srbija za osam minuta nije postigla niti jedan gol.

Povezana vest:  JUNIORSKO SP JUŽNA KOREJA, Srpske juniorke devete

Španija, ipak, nije uspela da kazni Srbiju, za tih osam minuta je postigla samo jedan gol pa se na poluvreme otišlo rezultatom 11:8. Sve što su promašile u finišu prvog poluvremena rukometašice Srbije su nadoknadile na početku drugog.

Krpež i Martin su otvorile drugo poluvreme golovima, a potom je usledila serija 5:0 srpskih rukometašica za prednost od 17:9 za samo pet minuta igre.

U 40. minutu Srbija je imala plus devet, ali je potom ponovo usledio pad u igri, pa je Španija smanjila na 20:15. Srbija je ponovo imala „prazne minute“, šest minuta nije postigla gol, a led je probila Lavko (21:16) .

Povezana vest:  ČELENDŽ KUP, Jokanović: dobro smo upoznali Benfiku

Taj gol nije „podigao“ Srbiju, pošto su nastavile da se redjaju greške u napadu što je Španija iskoristila i dodatno smanjila rezultat na 21:18 na pet minuta do kraja meča.

U dramatičnom finušu utakmice ponovo se istakla Marija Čolić koja je odbranila sedmerac, dok je Dmitrović sa dva odlična gola odvela Srbiju na pet golova razlike. Španija je potom smanjila na dva gola razlike, ali je Pop-Lazić golom na početku poslednjeg minuta meča otklonila sve dileme.