Selektor rukometne reprezentacije Hrvatske Željko Babić rekao je da njegova ekipa mora da se sabere posle poraza u polufinalu Svetskog prvenstva od Norveške i da se iz Francuske vrati sa medaljom.

„Nema tu velike filozofije, došli smo blizu, imali sedmerac u poslednjoj sekundi, ali nismo pogodili. Igrali smo na svom maksimumu celu utakmicu, borili smo se i jako sam ponosan na svoje momke, ali smo nesrećno izgubili“, rekao je Babić, prenosi Hina.

Povezana vest:  Bošković oprezan pred duel sa Ukrajinom u kvalifikacijama za EP

Rukometna reprezentacija Hrvatske izgubila je sinoć u Parizu od Norveške u polufinalu Svetskog prvenstva posle produžetka sa 28:25.

Hrvatska je imala šansu da pobedi, ali je Zlatko Horvat u poslednjoj sekundi regularnog dela promašio sedmerac za pobedu. „Vatreni“ su u prvom produžetku vodili sa dva gola razlike, ali je Norveška izjednačila i u drugom preokrenula rezultat.

Povezana vest:  NESTLÉ SE OBAVEZAO DA ĆE UKLONITI NAJMANJE 18.000 TONA ŠEĆERA IZ SVOJIH PROIZVODA U EVROPI DO 2020. GODINE

„Moramo da se saberemo i da probamo da osvojimo bronzu koja bi nam puno značila. Biće teško, Slovenija je imala dan odmora više, ali ponavljam, pokušaćemo sve da osvojimo tu medalju“, kazao je Babić.

Norvežani će u finalu igrati protiv domaćina i branioca titule Francuske, dok će se Hrvatska za bronzu boriti protiv Slovenije.

„Tužan sam i nemam reči, ali sam ujedno i ponosan na borbu koju smo pokazali, stvarno smo otišli krvavih kolena s terena. To je sport, nekad pogodiš, nekad ne… Horvat je naša mala mašina, odigrao je turnir fenomenalno, ali eto, Bog ga nije nagradio. Daćemo sve do sebe da iz Francuske odemo s bronzom“, kazao je rukometaš Hrvatske Domagoj Duvnjak.

Povezana vest:  I Jana Dačović objavljuje knjigu!

Utakmica za bronzu igra se večeras od 20.45. Finale je na programu sutra.