Predsednik Rukometnog saveza Srbije (RSS) Božidar Djurković u prethodna dva dana boravio je u radnoj poseti Svetskoj rukometnoj federaciji (IHF) u Bazelu, gde je s prvim čovekom te organizacije Hasanom Mustafom razgovarao, izmedju ostalog, o eventualnoj kandidaturi Srbije za organizaciju Svetskog prvenstva u mladjim kategorijama, saopštio je RSS.

-Mustafa je prihvatio poziv da dodje u radnu posetu Rukometnom savezu Srbije. Naišli smo i na razumevanje za našu nameru da apliciramo za organizaciju jednog planetarnog takmičenja u mladjim kategorijama – rekao je Djurković posle posete IHF-u u Bazelu.

Kako se navodi u saopštnju, teme radnog sastanka bile su vezane za načine na koje će IHF podržati razvoj i promociju rukometa u Srbiji, a predsednik Djurković je Mustafu informisao i o programskim aktivnostima RSS-a, kao i planovima za budućnost.

Povezana vest:  Vašington i Boston u polufinalu, Klipersi na 3:3

Takodje, IHF je dao punu podršku za razvojne projekte RSS-a vezane za trenere, njihovo obrazovanje i edukaciju kroz odlazak na velika takmičenja. Kako RSS navodi, jedan od najvažnijih rezultata posete Bazelu jeste i 2.500 rukometnih lopti koje će svetska kuća rukometa u okviru projekta „Handball at school“ pokloniti Srbiji, a RSS podeliti osnovnim školama i rukometnim klubovima širom zemlje.

Povezana vest:  Brest Meškova savladao Partizan