Handball_the_ballSP JUNIORKE

Juniorke nastavljaju borbu za medalje

 

U poslednjoj utakmici A grupe juniorskog prvenstva sveta za rukometašice reprezentacija Srbije pobedila je Grenlad rezultatom 39:18 (20:6) i plasirala se u polufinalnu grupu koja nastavlja borbe za medalje.

Naše mlade rukometašice odigrale su prvu utakmicu današnjeg programa, a potom su čekale ishod susreta Norveška – Francuska da bi saznale da li su prošle. Pošto je Norveška tu utakmicu dobila sa 25:23 (14:14), reprezentacija Srbije je zauzela treće mesto, iza Norveške i Nemačke.

Povezana vest:  Karabatić sportista godine u Francuskoj

U polufinalnu grupu Norveška prenosi četiri boda, a Nemačka dva, dok Srbija takmičenje nastavlja bez bodova i da bi ušla u polufinale moraće da pobedi sva tri tima iz B grupe.

U grupi će igrati i Južna Koreja, Holandija i Hrvatska, koja su zauzele prva tri mesta u B grupi.

Sutra je na šampionatu sveta slobodan dan, a u subotu će reprezentacija Srbije igrati protiv Južne Koreje. U nedelju 25. jula na programu je duel pritiv Holandije, a u utorak 27. jula protiv Hrvatske.

Povezana vest:  Juniorke na Svetskom prvenstvu

Srbija: Risović, Ribičić 3, Rabata, Popović 6, Obradović 5, Radoičić 3, Filipović 2, Vasić 6, Radojević 6, Čolić, Georgijev, Nikolić, Tomanić 3, Živković 4, Cvijić, Trifunović 1

Grenland: R. Libert, Tremel 3, Rasmusen 3, Holm 4, Petersen 1, Pedersen 2, Egede 2, Gronvold 3, Lange, Noahsen, Lorencen, N. Libert, Mikelsen.

Tabela nove polufinale grupe

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Policajci iz Makedonije brinuće o navijačima u Nišu

Južna Koreja 4

Norveška 4

Nemačka 2

Holandija 1

Hrvatska 1

Srbija 0