Handball_the_ballJUNIORSKO SP

Juniorke Srbije savladale Hrvatsku

 

Ženska rukometna reprezentacija Srbije boriće se za 9. mesto na 17. Svetskom prvenstvu juniorki u Južnoj Koreji, pošto je danas u poslednjem kolu A grupe u Seulu savladala Hrvatsku sa 33:27 (16:12).

Predvođene Jelenom Živković, koja je postigla 12 golova, srpske juniorke su od početka kontrolisale i igru i rezultat i na kraju zasluženo savladale vršnjakinje iz Hrvatske. Pored najboljeg strelca utakmice u redovima srpske reprezentacije istakla se i Maja Radojičić koja je sedam puta zatresla protivničku mrežu. U poraženom timu bolji utisak od ostalih ostavila je Nataša Janković sa šest pogodaka.

Povezana vest:  SP ŠVEDSKA 2011, Vuković: Motiv je da se pobedom oprostimo od SP

SRBIJA: Risović, Ribičić, Rabata, Popović 3, Obradović, Radojičić 7, Filipović, Vasić, Radojević, Čolić, Georgijev, Nikolić 3, Tomanić 1, (Ječena) Živković 12, Cvijić 3, Trifunović 4.

HRVATSKA: Karaula, Tomac 3, Poljak 7, Simičić 2, Rajić 1, Grmoja 3, Rongarac 2, Jajčević 1, Gugić, Vidović, Janković 6, Milić, Žderić, Ježić 1, Ostarijas 1, Franković. Protivnik srpskim rukometašicama u utakmici za 9. mesto biće selekcija Španije koja je zauzela 5. mesto u grupi B, pošto je danas izgubila od Švedske sa 22:11 (8:6).

Povezana vest:  Srbija bolja od Nemačke u prijateljskom meču