Rukometna reprezentacija Srbije upisala je i drugi poraz na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, pošto je večeras u Splitu u drugom kolu Grupe A izgubila od Švedske sa 25:30 (10:16).

Švedsku je do pobede predvodio Albin Lagergren sa pet olova, dok su po četiri postigli Johan Jakobson, Niklas Ekberg i Lukas Nilson.

U selekciji Srbije istakao se Nemanja Ilić sa pet golova, dok je Petar Nenadić postigao četiri.

Povezana vest:  Andrea Lekić nadomak osvajanja najvrednijeg klupskog trofeja u karijeri, Lige šampiona

Švedska je od samog starta utakmice nametnula jak ritam, ekipa Jovice Cvetkovića nije uspela da uspostavi ravnotežu, a rival je postepeno povećavao prednost.

Na golu Švedske bio je izuzetno raspoložen Mikael Apelgren koji je meč završio sa 19 odbrana. Upravo je golman Švedske u drugom poluvremenu, kada je Srbija odličnom serijom došla na dva gola zaostatka 10 minuta pre kraja, odbranio šut Nenadiću u situaciji jedan na jedan.

Povezana vest:  Rukometaši i rukometašice ka zajedničkom cilju - OI 2016.

Potom Srbija je imala još jednu priliku da dođe do preokreta, ali je ekipi Jovice Cvetkovića nedostajalo koncentracije u situaciji kada je imala dva igrača više na terenu.

Srbiji je za prolaz u narednu fazu potrebna večerašnja pobeda Hrvatske nad Islandom, a potom i trijumf u direktnom duelu s Islandom za prolaz.

PHOTO: Rukomenti savez Srbije

Povezana vest:  Rukometašice Srbije u grupi sa Švedskom, Španijom i Slovenijom