Rukometna reprezentacija Švedske plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u Zagrebu posle produžetka pobedila selekciju Danske sa 35:34 (16:14).
Šveđani će se za svoju petu titulu prvaka Evrope boriti sa Španijom koja je ranije danas u prvom polufinalu pobedila Francusku sa 27:23.

Najefikasniji u pobedničkom bio je Matijas Zakrison sa osam golova, Jim Gotfridson i Niklas Ekberg su postigli po sedam, dok je Linus Arneson meč završio sa šest golova. Na drugoj strani istakao se Mikel Hansen sa 12 postignutih golova.

Povezana vest:  SP KADETI 2011, Pred meč sa Švedskom – uživo

Šveđani su od prvog minuta meča bili u vođstvu i delovalo je da će bez velike muke stići do finala. Međutim, rukometaši Danske su tu prednost jurili i na kraju stigli u 55. minutu kada su izjednačili na 25:25.

U preostalih pet minuta rukometaši Švedske su imali i tri gola prednosti, ali su posle nekoliko grešaka dozvolili Dancima da stignu do izjednačenja.

Povezana vest:  IHF pomaže sa 15 000 švajcarskih franaka obnovu Srbije

Olimpijski šampioni su za poslednji napad imali samo sedam sekundi, Hansen je sjajno pronašao Lasea Svana koji je u poslednjim trenucima utakmice pogodio i odveo meč u produžetak.

Takav kraj meča nije poljuljao Šveđane koji su u dodatnih deset minuta zadržali prednost koja je varirala od jednog do dva gola i na kraju su slavili plasman u veliko finale.

Povezana vest:  Ivan Nikčević: Ambicije zavise od bodova u prvom krugu

Finale je u nedelju.