Handball_the_ballEP KADETA

Orlići maksimalno u drugi krug, Pala i Danska

 

Fantastičnom početku takmičenja na Evropskom prvenstvu u Crnoj Gori, naši najbolji kadeti pridodali su i pobedu u trećem kolu preliminarne faze nad selekcijom Danske 29:25 (15:12), posle koje je jasno da Srbija u drugu fazu takmičenja prenosi dva boda. Posle Rusa i Slovaka, izabranici trenera Slobodana Jokanovića, pobedili su i, uvek nezgodne, Skandinavce, u direktnom dvoboju, koji je odlučivao o raspodeli bodova pred nastavak takmičenja.

Povezana vest:  Bošković: Bez kalkulacija protiv Rumunije

 

Danska – Srbija 25:29 (12:15)

Podgorica

Hala „Morača“

Gledalaca – 300

Danska: Langerhus 10, Begoe 4, Larsen 3, Soersen 2, Vaever 2, Kristensen 1, Elebaek 1, Kalstrup 1, Pilgard 1, Bjeregard Nilsen, Buge Jensen, Frles, Lante, Jensen

Srbija: Golubović 8, Vučićević 7, Krsmančić 5, Ilić 3, Stanojčić 3, Pavić 2, Ilić 1, Andrejević, Crnoglava, Minić, Perović, Radenković, Radovanović, Tomić.

Povezana vest:  REZULTATI 16. KOLA SRL ZA MUŠKARCE I 13. KOLA SRL ZA ŽENE

Igrač utakmice – Mladen Krsmančić (Srbija)

Tabela

Srbija 6

Danska 4

Slovačka 0 (meč manje)

Rusija 0 (meč manje)

U nastavku takmičenja, reprezentacija Srbije, razigravaće za polufinale sa selekcijama Hrvatske i Švedske u novoformiranoj grupi. U utorak od 20 časova, „Orlići“ će odmeriti snage sa komšijama iz Hrvatske, i upravo pobeda u tom meču, uz prethodnu pobedu Danaca nad Šveđanima, vodi Srbiju u polufinale. U sredu od 20 časova, naši najbolji kadeti će se sastati sa Švedskom.

Povezana vest:  Rukometaši Srbije igraju protiv BiH u Loznici

Hrvatska – Švedska 26:21

TABELA

Hrvatska 2

Srbija 2

Danska 0

Švedska 0