Handball_the_ballEP KADETI
Poraz od Hrvata
Zaslužene pobeda Hrvatske reprezentacije. Treba istaći da su u ovom momentu za konačnih 5 golova bolja ekipa. Sam start utakmice proticao je u izjednačenoj igri. Srbija je uglavnom imala gol prednosti a Hrvati su u nekoliko navarta izjednačavali. Prvi bitan momenat na utakici je pri rezultatu 9-8 za Srbiju, gde Promašujemo sedmerac i kontru, što Hrvati kažnjavaju i sa serijom od 6-1 prave preokret za velikih 14-10 na poluvremenu. U nastavku meča komšije povećavaju na 16-10 i kada su Srpski kadeti smanjili na 16-12 tada propuštaju tri uzatsopna napada sa igračem više i ispostavilo sa da je to bio kraja svih nadanja o pobedi. Ponovo serija Hrvata 4-0 i rezultat na semaforu je stajao 20-12. Selektor Jokanović je posle tajm-auta i nekoliko izmena uspao da konsoliduje ekipu i do kraja Orlovi su smanjili na podnošljivih 26-21, sa velikim izgledima da pobedom u utakimci protiv Švedske igramo u polufinalu. Traba istaći ponovo fantastičnu podršku sa tribina srpskih navijača kojih je bilo preko 500 , i koji su aplauzom nagradili požrtavoavnu igru orlova.
Trener Slobodan Jokanović:
– Zaslužena pobeda hrvatske reprezentacije, koja je na našu žalost u ovoj utakmici odigrala svoju najbolju utakmicu na prvenstvu. Mi jednostavno nismo uspeli da izdržimo pritisak. Prvo poluvreme je bilo potpuno u egalu sve do 27. minuta kada se Hrvatska lako odlepila na 4 gola prednosti. U drugom poluvermenu su uspevali da održe rezultat u svojim rukama. Mi smo u dva navrata imali priliku da uhvatimo priključak. Ali smo napravili neuobičajeni broj tehničkih  grešaka uz podatak da je golman hrvatske reprezentacije sa 21 odbranom bio najbolji igrač utakmice. Narvno da svojim igračima ne mogu ništa zameriti jer su i ovaj put ostavili srce na terenu. Žao mi je što ova predivna publika u „Morači““ nije prisustvovala još jednom trijumfu. najbolji pokazatelj borbenosti ovih momaka je da smo sa terena ispraćani pravim ovacijama. Nadamo se da ćemo sutra (sreda 20,00) uspeti ponovo da postignemo dobar rezultat u utakmici sa odličnom švedskom reprezentacijom.
SRBIJA – HRVATSKA 21-26 (10-14)
Dvorana: „Morača“. Gledalaca 600.
Sudije: Lah i Sok (Slovenjia).
Isključenja: Srbija 6 minuta, Hrvatska 8 minuta.
Sedmerci; Srbija 3-1, Hrvatska 3-3.
SRBIJA: Radovanović 14, Tomić 4, Iilć Vanja 3(1), Stanojčić, Pavić, MInić 4, Vučičević 3 Andrejević 1 , Radenković, Ilić Stefan 2, Golubović 6, Crnoglavac 2, Krsmančić, Perović.
HRVATSKA: Ašanin, Ivić F 21 odbrana, Štembal , Ivić S 3, Kaleb 7 (3), Smojver 1, Herceg 3, Mucić 3, Srsen, Horvat,2 Čelić 3, Čorić 1, Šebetić 3, Mandalinić.
Povezana vest:  Srbija druga na “Kroacija kupu”, Andrea Lekić najbolja igračica turnira