Reprezentacija na okupu, Anđelković „puca“ na polufinale
danijel_andjelkovic_ruk_repRukometna reprezentacija Srbije okupila se danas u hotelu M i krenula put Slovenije na završne pripreme. Od 2. do 8. januara slede pripreme u Kranjskoj Gori i utakmica Srbije i Slovenije. Od 9. do 13. januara sledi gostovanje u Francuskoj. U Tulonu 10. januara i u Marseju 12. januara srpski rukometaši igraće sa Francuskom. 15. i 16. januara sledi nastavak priprema u Beogradu a 16. januara u Beogradu se igra meč između Srbije i Egipta. Dan kasnije sledi put za Austriju.
Od 18. do 31. januara na programu je evropsko prvenstvo u Lincu i Beču.
Na spisku se nalaze: Golmani: Dejan Perić, Dimitrije Pejanović, Darko Stanić. Desna krila: Nikola Kojić, Dragan Tubić. Pivotmeni: Alem Toskić, Uroš Vilovski, Rastko Stojković. Leva krila: Ivan Nikčević, Dobrivoje Marković. Bekovi: Aleksandar Stojanović, Ivan Stanković, Bukašin Rajković, Danijel Anđelković, Žarko Šešum, Petar Nenadić, Momir Ilić, Nenad Bučković. Ivan Lapčević. Rezerve: Dragan Počuča, Milan Torbica, Ratko Nikolić, Marko Ćuruvija, Mladen Bojinović, Uroš Mitrović, Momir Rnić.
Jedan od naših najboljih rukometaša, Danijel Anđelković, smatra da Srbija može da se plasira u polufinale turnira u Austriji (19-31. januara).
-Evropsko prvenstvo je najjače takmičenje – jače i od Svetskog prvenstva i od Olimpijskih igara. Plasman u polufinale bio bi znak da smo napravili nešto“, rekao je Danijel Anđelković.
„Orlovi“ će mečeve prve faze igrati u Lincu, a protivnici u grupi B biće im aktuelni šampion kontinenta, Danska, olimpijski vicešampion Island i domaćin, Austrija.
-Moja ambicija je da stignemo do polufinala, a posle je sve moguće. To bi bio dokaz da smo među najkvalitetnijima na EP, a to je najjače takmičenje – jače i od Svetskog prvenstva i od Olimpijskih igara. To bi bio znak da smo napravili nešto – rekao je Anđelković
Prema njegovim rečima, Francuska, kao svetski i olimpijski šampion, „favorit je broj 1“. Hrvatska je ozbiljan protivnik, ali na EP ima dosta ekipa koje mogu da osvoje medalju.
Reprezentacija se danas okupila u Beogradu na završnim pripremama, odakle će odmah otputovati u Kranjsku Goru.
-Radostan sam što se okupljamo, jer je to prilika da se vidim sa prijateljima i da sa elanom krenemo na pripreme. U januaru su uvek velika takmičenja, tako da je svake nove godine ista priča – rekao je Anđelković.
Srbija i Slovenija odigraće trening utakmicu 6. januara.
-Igraćemo sa Slovencima jednu utakmicu zatvorenog tipa. Nadam se da ćemo je iskoristiti, kao i naredne dve sa Francuskom, da unapredimo našu igru, bar za jedan korak.
Bek Orlova osvrnuo se na početni meč na EP, sa Islandom 19. januara.
-Ta utakmica je jako važna, ako ne i najvažnija. Islanđane nismo pobedili od Sidneja 2000. Jako su neugodni, ali mislim da ovog puta možemo da ih dobijemo.
Prema njegovim rečima, ako bi Srbija pobedila Island i domaćina Austriju, ušla bi u drugi krug sa četiri boda i bila na dobrom putu da daleko dogura.
-Međutim, treba ići korak po korak, utakmicu po utakmicu. On je dodao da „igrom slučaja“ još nije imao nijedan trening sa novim selektorom Seadom Hasanefendićem.
-Bilo je promena u igri, reprezentacija na poslednjim mečevima igra dopadljiv i rezultatski kvalitetan rukomet. To sam imao prilike da vidim na Panon kupu u Mađarskoj. Mislim da je to veoma dobro. Sada nastavljamo tamo gde smo stali – rekao je Anđelković.
Povezana vest:  Momir Ilić – evropski kralj strelaca