svetlana_kitic_i_mustafaMustafa: U Srbiji postoji dobra volja za SP 2013.
Predsednik Svetske rukometne federacije (IHF) Hasan Mustafa izjavio je danas da u Srbiji postoji dobra volja da se organizuje Svetsko prvenstvo 2013. godine za rukometašice, ali da ne bi želeo unapred da govori o tome ko će biti domaćin.
Predsednik IHF-a, koji je u dvodnevnoj poseti Beogradu, istakao je da je Ministarstvu omladine i sporta i Olimpiskom komitetu Srbije razgovarao o organizaciji Svetskog prvenstva za 2013. Godine rukometašice.
-Postoji zajednički osećaj i vrlo lepo odziv. Ne bih želeo unapred da govorim… Odluka će biti doneta 2. oktobra ove godine – rekao je Mustafa na konferenciji za novinare.
-Srbija je za IHF veoma važna država. Poslednjih godina nemate rezultate kao ranije. Razgovarali smo u Ministarstvu omladine i sporta i u Olimpijskom komitetu Srbije i nadam se da ćemo ostvariti zajednički cilj – podići rukomet na viši nivo – rekao je Mustafa.
Predsednik Takmičarske komisije IHF-a Leon Kalin dodao je da je uveren da će Srbija dobiti organizaciju SP 2013.
-Na tome treba svi zajedno da radimo. Dolazak predsednika IHF-a Hasana Mustafe znači da imamo simpatija za to – rekao je Kalin.
Dolazak predsednika IHF u Beograd bila je prilika da uruči Svetlani Kitić nagradu za najbolju igračicu svih vremena. On je Kitićevoj predao pehar i značku, a ona je uzvratila majicom na kojoj je njena slika i natpis „Ceca Kitić“.
Mustafa je uručujući priznanje prokomentarisao da nije znao da je ona baka.
-Zaista sam presrećna. Ovo priznanje meni mnogo znači, ali znači I našoj zemlji, Beogradu i ženskom rukometu kod nas. Ovu nagradu poklanjam mojim roditeljima, mami, tati i mojoj deci, jer su me najviše podržali za ovo što sam ja sada. Veliko hvala – rekla je Kitićeva.
Ona se zahvalila prijateljima koje nije videla godinama i koji su došli da sa njom podele radost.
-Nadam se da će ovo priznanje postaći devojčice da se bave rukometom. Naravno, podržavam kandidaturu Srbije za Svetsko prvenastvo 2013. godine – rekla je Kitićeva.
PHOTO: ataimages.rs

 

Povezana vest:  EP DANSKA I NORVEŠKA 2010, Rezultati 3. kola i tabele grupa