dusko_milic_selektor_rukometa_devojkeMilić: U Osijeku počinju pripreme za Evropsko prvenstvo
Ženska rukometna reprezentacija Srbije okupila se danas u Beogradu na prvim pripremama uoči Evropskog prvenstva. Srbija će narednog vikenda učestvovati na „Kroacija kupu“ u Osijeku sa A i B reprezentacijama Hrvatske i Slovenijom.
Selektor Srbije Duško Milić istakao da je na pripreme pozvao 18 igračica, a da nije došla Katarina Tomašević zbog privatnih problema.
-Ekipa će trenirati dva dana u Beogradu, a zatim će otputovati u Osijek. Ovo je početak priprema za EP i naš cilj je da odigramo što više utakmica. Mi nemamo novu ekipu i možemo samo da poboljšamo ono što smo već radili. Idemo na ovaj turnir da pobeđujemo – rekao je Milić na konferenciji za novinare.
Najbolja igračica Srbije Andrea Lekić naglasila je da je „lepo biti ponovo sa reprezentacijom“.
-Turnir je prva provera za Evropsko prvenstvo. Cilj nam je da pobeđujemo u svim utakmicama u Osijeku. Nadam se da ćemo EP dočekati sve zdrave, jer je to najvažnije – rekla je Lekićeva.
Članica Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije Milena Delić ocenila je da su ovo prve pripreme reprezentacije od kada je izborila plasman na Evropsko prvenstvo, koje će se u decembru održati u Danskoj i Norveškoj.
-Prihvatili smo da igramo u Osijeku i nadam se da ćemo na najbolji način iskoristiti ovu ‘EHF nedelju’ – rekla je Delićeva.

 

Povezana vest:  Kadeti Srbije pobedili Južnu Koreju