dragica_tatalovic_zenski_rukometIHF, SP 2013

Srbija domaćin Svetskog prvenstva za rukometašice

 

Srbija će decembra 2013. godine biti domaćin Svetskog prvenstva za rukometašice, odlučeno je danas na sednici Izvršnog komiteta Međunarodne rukometne federacije (IHF) u nemačkom Hercogenaurahu. Drugi kandidat za domaćina turnira bila je Južna Koreja, ali je predsednik IHF Hasan Mustafa na kraju saopštio da će takmičenje biti održano u Srbiji.

Povezana vest:  Vlada Mandić: Došao sam da pišemo istoriju

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović, koji je prisustvovao sastanku u sedištu kompanije Adidas, istakao je da je dobijanje organizacije Svetskog prvenstva za rukometašice fantastičan uspeh.

-Naš protivkandidat Južna Koreja učinila je veliki napor da dobije domaćinstvo, a ipak će naša zemlja 2013. godine ugostiti najbolje rukometašice sveta – rekao je Marjanović.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2013, Srbija večeras protiv Belorusije na Svetskom prvenstvu

-Ovo je velika dobit za naš sport, za ženski sport i naravno za ženski rukomet. Verujem da ćemo biti dobri domaćini i opravdati poverenje koje nam je IHF dao samim činom dodele organizacije Svetskog šampionata – dodao je Marjanović.

IHF je odlučio i da se Svetsko prvenstvo za rukometaše 2013. godine održi u Španiji, koja je pobedila u konkurenciji Danske i Norveške. Srbija će 2012. godine organizovati i Evropsko prvenstvo za rukometašice.

Povezana vest:  EP KADETI, Srbija pretrpela drugi poraz