Handball_the_ballSkupština RSS u Kosovskoj Mitrovici

 

U Kosovskoj Mitrovici danas je održana redovna sednica skupštine Rukometnog saveza Srbije, na kojoj je odlučivano o usklađivanju nekih normativnih akata našeg nacionalnog saveza.

Po završetku rada, predsednik skupštine RŠ Dragan Bukvić reko je da održavanje današnje sednice Skupštine RŠ u Kosovskoj Mitrovici predstavlja vid moralne podrške srpskom narodu na tim prostorima i pozvao druge sportske organizacije da slede taj primer.

Povezana vest:  EP ŽENE 2014, Rukometašice Španije u finalu Evropskog prvenstva

-Imali smo poseban motiv da dođemo u Kosovsku Mitrovicu kako bismo odali priznanje za sve ono što su ovdašnji rukometni poslenici uradili da bi ostali integralni deo RSS. Mislim da je to bio naš dug Kosovskoj Mitrovici i severu Kosova – rekao je Bukvić.

Prema njegovim rečima, pored rukometa i drugi sportski savezi treba da pojačaju delovanje na severu Kosova kako bi bio animiran što veći broj dece.

Povezana vest:  SP ŠVEDSKA 2011, Vuković: Neiskustvo nam je odnelo pobedu

Načelnik kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković rekao je da je podrška i dolazak predstavnika RŠ još jedan u nizu dokaza da Sportski savez na tom prostoru ne želi da se integriše u Sportsi savez Kosova.

-Često kažemo da se politika i sport ne prožimaju, ali je činjenica da ne mogu jedno bez drugog. Naši savezi su napuštali takmičenja na Kosovu u kojima su učestvovali onog trenutka kada su određene strukture iz Evropske unije pokazale nameru da prihvate i učlane Sportski savez Kosova u evropski savez – rekao je Nedeljković.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Makedonci osvojili peto mesto

Prema njegovom mišljenju, primer RSS treba da slede i ostali sportski savezi Srbije.