mester_partizanPartizan dočekuje Međumurje

 

Nedeljna utakmica između Partizana i hrvatskog Međimurja, probudila je veliku pažnju sportske javnosti u Srbiji. Duel je na program u nedelju od 18,00 sati na Banjici.

-Utakmica protiv renomiranog hrvatskog kluba poslužiće nam kao reper, kako kada su u pitanju sportski dometi srpskih klubova u odnosu na ekipe iz okruženja, tako i u segmentu organizacije jednog takvog zahtevnog takmičenja izražena kroz interesovanje javnosti i navijača – izjavio je Predsednik UO Srđan Cekić.

Povezana vest:  Saša Bošković: Kolektiv nam je sve

-Dosadašnji susreti sa klubovima predstavnicima zemalja sa ex-yu prostora u više navrata pokazali su da i ljubitelji rukometa u Srbiji više vole utakmice sa Zagrebom, Celjem ili Borcem iz Banja Luke, nego sa mnogo zvučnijim evropskim imenima kao što su Rain necke lowen, Kolding, Gog….Mogućnost igranja sa najjačim ekipama iz okruženja velika je šansa, koju ćemo sigurno iskoristiti i kroz veliki broj zanimljivih i rezultatski neizvesnih utakmica, kako organizaciono, tako i finasijski ojačati klub i podići vrednost brenda, prepoznatljivog u okruženju i po košarci, fudbalu, vaterpolu…- reči su direktora Aleksandra Blagojevića.

Povezana vest:  Rukometna groznica u Kelnu, Momir i Marko za najvredniji trofej

Najmlađi trener SRL Srbije, Aleksandar Brković, na pitanje o važnosti regionalne lige i uticaja koje će novonastalo regionalno takmičenje imati na igrače Partizana izjavio je:

-Velika je sreća za mene kao mladog trenera, kao i za većinu naših igrača koji još uvek nemaju veliko internacionalno iskustvo da će moći da igraju ovako jako takmičenje i da se iz nedelje u nedelju mere sa najboljim igračima zemalja iz okruženja, koje su sve u vrhu evropskog rukometa. To će sigurno za njih biti dodatni motiv da ne odlaze prerano u inostranstvo, jer će podjedanku mogućnost za afirmaciju imati u Partizanu, klubu koji vole.

Povezana vest:  Vuković pozvao 28 igrača za mečeve sa Rusijom i BiH

Pune tribine, sportsko navijanje i kvalitetan rukomet je ono što svi priželjkuju i očekuju od nedeljne utakmice na Banjici, u predvečerje regionalnog takmičenja.

PHOTO: ataimages.rs