Selektor srpskih rukometaša Nenad Peruničić rekao je danas da će Svetsko prvenstvo biti prilika za novo dokazivanje i da se reprezentacija neće vratiti pognute glave.

„Osećaj je isti kao kada sam bio igrač. Očekuje nas velika scena, pozitivna trema i prilika za novo dokazivanje. Želimo sve najbolje moguće. Bez pognute glave šta god da se desi“, rekao je Peruničić pred put na Svetsko prvenstvo.

Prvi protivnik biće Rusija u petak.

„Puno stvari su promenili i oni. Uz svo poštovanje protivniku, najviše gledam sebe i svoju ekipu, želju i energiju, način na koji ćemo izneti pritisak. Moraju da budu svesni da predstavljaju svoju zemlju“, kazao je Peruničić.

Povezana vest:  Matić: Imamo veliki potencijal, OI u Riju ostaju cilj

Selektor je naveo da će Srbija na svakog protivnika gledati kao na najboljeg na svetu.

„Momci treba da pokažu zbog čega su tu. Ima mnogo novih i treba da pokažu zbog čega su tu, umesto iskusnijih i onih sa većim imenom i prezimenom. Ovo im je prilika da nadograde sebe i sa ponosom predstavljaju svoju zemlju“, dodao je.

Povezana vest:  KUP EHF, Partizan u Nantu, vreme je za revanš

Kazao je da očekuje da reprezentativci budu onakvi kakvi su u svojim klubovima.

Kada je reč o ambicijama na šampionatu sveta, Peruničić je rekao da zna kakva je realnost, ali da to ne znači da ekipa neće učiniti sve da promeni stvari.

„U situaciji smo novog dokazivanja i verujem u ove momke. Daćemo sve od sebe jer živimo za ovo“, istakao je Peruničić.

Povezana vest:  Nova laka pobeda srpskih rukometašica

Reprezentativac Srbije Draško Nenadić rekao je da jedva čeka početak prvenstva.

„Svi željno iščekujemo prvu utakmicu. Orni smo i željni dokazivanja. Verujemo da možemo do drugog kruga. Nećemo da obećavamo ništa. Imamo zajednički cilj i prva utakmica je najbitnija. Na nama je da pokažemo da li jesmo ili nismo“, rekao je Nenadić.

Pored Srbije i Rusije, u grupi su još Francuska, Brazil, Južna Koreja i Nemačka.