Lapčević zadovoljan priprema za EP

 

ivan_lapcevic_ruk_repJedan od najiskusnijih rukometaša reprezentacije Srbije Ivan Lapčević izjavio je da su pripreme za Evropsko prvenstvo iskorištene na najbolji mogući način i da je ekipa pobedama u kontrolnim utakmicama pokazala da je dobro radila.

-Zadovoljni smo pripremama koje smo odradili. Kao i druge reprezentacije, ni mi nemamo dovoljno vremena za sve što bi trebalo. Ovo kratko vreme smo iskoristili da svako od nas zna svoju ulogu u timu – rekao je Lapčević.

On je dodao da je bilo vremena da se uigraju i neke taktičke varijante u odbrani i napadu.

-Odigrali smo tri utakmice, pobedili smo Sloveniju u Sloveniji i Francusku u Francuskoj, što je pokazatelj da smo na dobrom putu. Svi smo svesni i da je Evropsko prvenstvo nešto sasvim drugo i da nas očekuju teški napori. Ipak, dočekujemo ga spremni – rekao je Lapčević.

Povezana vest:  Stanić: Nismo sumnjali u plasman na Olimpijske igre

Prema njegovim rečima, zadovoljan je i svojom igrom, pre svega u odbrani.

-Imam dobru saradnju sa ostalim igračima, što je važno jer nisam bio tri godine u reprezentaciji. Uspeo sam za ovo kratko vreme da pronađem sebe i mislim da ću biti važan stub u našoj igri u odbrani na Evropskom prvenstvu – rekao je Lapčević.

Iskusni reprezentativac naglasio je da ne zna koliko su jake druge ekipe.

-Ako mi odigramo dobro i budemo borbeni… ne želim da pričam o konkretnom rezultatu, ali želim da damo sve od sebe i da to na kraju bude jedna pozitivna slika – nastavio je Lapčević.

On je dodao da Srbija nije imala sreće u žrebu za EP, jer će prvu utakmicu igrati sa Islandom, koji je veoma jak protivnik.

Povezana vest:  Katarina Krpež Šlezak prvi strelac prve faze EURO 2018

-Islanđani su veoma ozbiljni. Pobedili su dva puta Nemačku u Nemačkoj, imaju disciplinovan tim. Biće jako teško, ali mi smo dobro radili i imamo velike šanse da se plasiramo u drugi krug – rekao je Lapčević.

Jedan od najmlađih igrača reprezentacije Srbije Petar Nenadić izjavio je danas da bi bio zadovoljan ako bi ekipa ušla u drugi krug takmičenja na Evropskom prvenstvu sa četiri boda, a „posle šta bude“.

-Završili smo cilus priprema od 11 dana, od kojih smo sedam dana bili u Kranjskoj Gori i četiri dana u Francuskoj. Odigrali smo tri pripremne utakmice, zabeležili dve pobede i jedan poraz. Mislim da bi trebalo da budemo zadovoljni – rekao je Nenadić.

On je dodao da bi pre svega igrači trebalo da budu zadovoljni radom, jer su svi naporno trenirali.

Povezana vest:  SEHA LIGA, Zvezda izgubila od Izviđača

-Svako može da bude ponosan na svog saigrača. Svi smo pružali 100 odsto na treninzima i na utakmicama, ali smo i van terena bili jedan veliki kolektiv. Tačno je da imamo pozitivan skor, ali ima još vremena do početka Evropskog prvenstva i može i mora još mnogo stvari da se nadogradi. Prerano je govoriti o ambicijama. Sigurno je da nam mnogo znači ta pobeda. Ima još dosta do početka, treba još neke kockice da se slože, ali važno je da mi funkcionišemo kao ekipa – rekao je Nenadić.

Srbija će se takmičiti u Grupi B u Lincu sa Islandom, Danskom i Austrijom. Evropsko prvenstvo održaće se od 19. do 31. januara.