Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Djerona rekao je posle žreba za kvalifikacije da nema lakih protivnika i da je cilj plasman na Evropsko prvenstvo.

„Naš cilj je da se plasiramo na prvenstvo i to se nije promenilo ni sada posle žreba. U današnjem rukometu morate poštovati sve timove, nema lakih protivnika, ali Srbija zaslužuje da se nadje na tom takmičenju i siguran sam da će tamo i biti. Očekujem da ćemo spremni dočekati kvalifikacije u novembru“, rekao je Djerona posle žreba.

Srpski rukometaši će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine igrati u Grupi jedan sa Francuskom, Belgijom i Grčkom.

Povezana vest:  Monpelje ostavio Partizan na dnu tabele

„Svi ljubitelji rukometa u Srbiji znaju da je Francuska veliki tim i da će dve utakmice sa njom biti dobra prilika da vidimo na kom smo nivou. Kada se odmerite sa najboljima, shvatite gde ste u stvari. Moraćemo da igramo perfektno kako bismo došli u šansu da ih pobedimo“, kazao je Djerona.

„Belgija je već bila protivnik u kvalifikacijama. Naš tim je imao loš dan kod kuće, ali zato je igrao odličnu utakmicu u gostima. Moraćemo dobro da igramo kako bismo ih savladali. Belgijanci imaju dosta igrača u dobrim ligama i odredjeno iskustvo pobedjivanja, zato ćemo morati dobro da odigramo. Već su nam pokazali šta može da se desi ako nismo fokusirani. U Grčkoj je rukomet u razvoju. Imaju dosta igrača u inostranstvu, ali i reprezentacija raste, naročito kada igra kod kuće pred svojim navijačima. Pobedili su Severnu Makedoniju u oktobru 2018. godine i odigrali veoma dobar meč sa Islandom u kome su remizirali juna 2019. godine“, dodao je.

Povezana vest:  Boškovović: Velike su šanse da odemo na SP u Danskoj

Kapiten srpskog tima Nemanja Ilić je ocenio da je grupa „korektna“.

„Imamo dobru šansu da se plasiramo na još jedno Evropsko prvenstvo. Sa Belgijancima smo u prethodnom ciklusu remizirali i zabeležili pobedu. Kvalitetniji smo, ali ne smemo se opustiti i misliti da će biti lako. O Francuzima ne bi trebalo trošiti reči. Svi znaju ko su i kako igraju, ali nisu nepobedivi. Sa Grčkom se nismo sastajali u prethodnom periodu, ali ni tu nema dileme. Kvalitetniji smo i očekujem sva četiri boda protiv njih“, rekao je Ilić.

Povezana vest:  Francuska osvojila treće mesto na Svetskom prvenstvu za rukometaše

Kvalifikacije će početi u novembru i trajaće do maja sledeće godine. Plasman na kontinentalni šampionat obezbediće po dve ekipe iz osam grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirana tima.