Nije ništa izgubljeno, i dalje sve zavisi od nas, sve kombinacije su otvorene, rekao je selektor ženske reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović uoči meča sa Hrvatskom na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

Rukometašice Srbije i Hrvatske sutra od 18.15 igraju u trećem kolu grupe C, a mnogo je kalkulacija vezanih za epilog u grupi – selekcija Srbije bi mogla da nastavi takmičenje i sa četiri boda u glavnoj fazi, ali i da porazom završi učestvovanje na EP 2020.

„Nije ništa izgubljeno, i dalje sve zavisi od nas, sve kombinacije su otvorene. Bili smo u plusu, ali posle ovog poraza od Mađarske se sve promenilo. Pričali su svi da je Hrvatska autsajder, a govorio sam da nije. To je odlično ukomponovana ekipa, pokazale su pravu igru i odnos, demonstrirale Mađaricama 3-2-1 odbranu, izdržale i pobedile, a protiv Holandije su igrale 6-0. Taktički su potkovane, biće jako teška utakmica. Šoštarić je dugo sa njima, to je sve jedan klub, pojačan sa Katarina Ježić i Ćamilom Mičijević, borbene su jako“, rekao je Obradović za sajt RS S.

Povezana vest:  Juniorske reprezentacije Srbije u završnoj fazi priprema pred Svetsko i Evropsko prvenstvo

Posle velike pobede protiv Holandije, Srbija je sinoć izgubila od Mađarske, a Obradović je upitan i da li je bilo realno očekivati da ekipa pruži na dve utakmice, u samo dva dana, pođednako dobre partije.

„Poslednja tri velika takmičenja, počevši od EP 2018 u Francuskoj pre dve godine, kada nismo mogli da igramo sa Rusijom, pa su nam onda stavili da igramo dve utakmice za redom. Izgubili smo obe, od Rusije i Crne Gore, jer je nemoguće za dva dana odigrati dve teške utakmice na visokom nivou. U Japanu smo igrali sa Norveškom uveče, a popodne sutradan sa Holandijom. I sad ponovo ista situacija. Ne želim da se pravdam, ali nerealno je bilo očekivati da odigramo protiv Mađarske kao protiv Holandije.“

Povezana vest:  RSS: Podrška inicijativi da Taš ponese ime Jelene Genčić

Obradović poziva na optimizam i ističe da Srbija nije daleko od ostalih evropskih ekipa.

„Pokazalo se više puta da moje devojke moraju da budu koncetrisane i da imaju želju koja nas je krasila u Japanu. Moramo da budemo optimisti, sve je otvoreno, možemo dalje sa četiri boda, tri, dva, a možemo i kući. Zavisi i od druge utakmice Holandije i Mađarske“, rekao je selektor.

Povezana vest:  KUP NACIJA, Vuković: Povrede Ilića i Stankovića su nas poremetile

Dodao je da ima vremena za odmor pred sutrašnji meč.

„Devojke imaju vremena da se odmore, praktično dva dana, da dođu sebi fizički i psihički. Bio sam svestan da je teško dobiti i drugu utakmicu. Jelena Agbaba i Jovana Milojević su praktično došle iz karantina, Agbaba direktno. Dao sam im šansu da osete igru, dvoranu. Insistirao sam na napadu sa sedam igračica, da bi što više igrale. Da li izgubili sa pet, sedam ili osam manje, više je tu“, zaključio je Obradović.