vukovic_veselin_srb_rus (2)SP ŠVEDSKA 2011

Vuković: Neiskustvo nam je odnelo pobedu

 

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković izjavio je danas da je njegova ekipa dobro odigrala u odbrani protiv Hrvatske, a da zbog neiskustva nije uspela da pobedi Hrvatsku. Srbija je odigrala nerešeno sa Hrvatskom 24:24 (13:12), u četvrtom kolu takmičenja u Grupi C na Svetskom prvenstvu u Švedskoj.

-Odigrali smo jednu dobru utakmicu, pogotovo u odbrani. U poslednjih šest minuta došli smo u situaciju da zbog našeg neiskustva poklonimo jedan bod Hrvatima i na kraju da se borimo za njega. Ipak se nadam da smo prosli u drugi krug i da sa pobedom Danske protiv Alžira idemo dalje u drugu fazu – rekao je Vuković posle meča.

On je dodao da će biti još prilika da reprezentacija Srbije popravlja igru i da teži ka svome cilju – Evropskom prvenstvu u Beogradu 2012. godine.

-Hrvatska reprezentacija je mnogo iskusnija ekipa, koja zna da napravi pravi vrhunski rezultat. Mi smo u principu sa naših 700 nastupa korektno odigrali. Ja sam se plašio same završnice da ne izgubimo. Ovako je dobro ispalo. Sutra imamo motiv da odigramo sa Rumunijom i pripremimo se za naredni krug – rekao je Vuković.

Povezana vest:  Završen drugi Letnji Kup Novog Beograda

Reprezentativac Srbije Žarko Šešum naglasio je da je utakmica sa Hrvatskom bila „tvrda“.

-Srećan sam što smo im oduzeli jedan bod. Borili smo se svi, svaki pojedinac je odradio deo posla, dao svoj maksimum. Imali smo šansu za pobedu, ali ne treba toliko tugovati. Sutra je već nova utamica. Ipak je Hrvatska poslednjih deset svetskih tamičenja u samom vrhu i ovaj bod je veliki i daje nam veliko samopouzdanje – rekao je Šešum.

Prema njegovim rečima, sutra će se igrati utakmica sa Rumunijom i ona je najvažnija.

-Sigurno je da su fizički jaka ekipa, krupni su, ali moramo da izbistrimo glave posle ove teške borbe, koncentrišemo se i pobedimo – rekao je Šešum.

Rukometaš Srbije Mladen Bojinović ocenio je da je ekipa pokazala da vredi i da zna da igra rukomet.

Povezana vest:  Peruničić nije više trener rukometaša Crvene zvezde

-Za nas je Svetsko prvenstvo krenulo sa utakmicom protiv Danske i Hrvatske i već smo obezbedili drugi krug sa jednim bodom. Idemo dalje, korak po korak, kao što smo i rekli. Rumunija sutra – a to je jedna prijateljska utamica. Već smo se kvalifikovali za drugi krug. Samo opušteno – rekao je Bojinović.

Golman reprezentacije Srbije Darko Stanić priznao je da je iznenađen kako je njegova ekipa odigrala pametno protiv Hrvatske.

-Dogodilo se to da smo ušli pametno u meč, da se nismo tukli, nismo ulazili u borbu sa njima, već smo bili pametniji od njih. Iznenađen sam da smo uspeli da odigramo jako pametno. Ostaje žal za pobedom – rekao je Stanić.

On je dodao da kada je ekipa vodila sa dva gola razlike da je trebalo neko iskusniji da preuzme odgovornost, a ne mladi Momir Rnić.

Povezana vest:  Bronzana medalja za žensku univerzitetsku reprezentaciju na Univerzijadi u Južnoj Koreji

-Poveli bismo sa tri gola razlike i imali velike šanse da pobedimo. Kada smo ušli u samu završnicu i sudije su malo promenile kriterijum. Na kraju, ovaj rezultat je najpravilniji – rekao je Stanić.

Selektor Hrvatske Slavko Goluža čestitao je Srbiji na fer i korektnoj igri.

-Mislim da je bila prava utakmica od prve do poslednje minute. Što se tiče nas, mislim da smo za ovako jednu utakmicu imali previše gresaka. Nismo imali dovoljno koncentracije pri šutu, jer je Darko Stanic bio sjajan – rekao je Goluža i dodao da je „nerešeno najpravednije“.

Pivotmen hrvatske reprezentacije Igor Vori smatra da su obe reprezentacije odigrale dobru utakmicu.

-Mi smo pokazali naš karakter. Pet minuta smo gubili dva razlike, ali smo se izvukli. Mi imamo snage da se izvučemo. Rekao sam pre početka prvenstva da je Srbija jedan od kandidata za najviši plasman. Čestitam svim mojim momcima – rekao je Vori.