momir_ilic_ruk_reprezentacijaSP ŠVEDSKA 2011

Srbija u drugu fazu sa drugim golmanom

 

Rukometna reprezentacija Srbije sutrašnjim duelom sa Švedskom počeće takmičenje u drugoj fazi Svetskog prvenstva u čijem će nastavku biti bez prvog golmana Dimitrija Pejanovića. Gol Srbije u odsustvu Pejanovića koji je zbog porodičnih problema napustio šampionat, braniće Dragan Marjanac.

-Očekujem da Marjanac pomogne, što je najnormalnije i najsportskije. Zato je i tu – rekao je selektor Srbije Veselin Vuković čija će ekipa drugu fazu takmičenja početi sa poslednjeg mesta u svojoj grupi, pošto je iz prve runde prenela samo bod.

Prvi provitnik biće domaćin turnira.

-Suđenje sigurno neće biti na našoj strani. Teško je to reći momcima. Nadam se da ćemo učiniti sve što je do nas da Šveđanima zagorčamo život. Na kraju krajeva i oni posle imaju dve utakmice za vađenje – ocenio je Vuković.

Povezana vest:  Remi Srbije i Rumunije u trening meču

-Pokazali smo i u porazu od Danske (27:35) da možemo da 50 minuta igramo dobro i u atmosferi koja nije prijateljska, gde nismo imali kvalitetno suđenje. Nadam se da ćemo to uraditi i sutra, ali do samog kraja – dodao je šef srpskog stručnog štaba.

Danska je, prema rečima Vukovića, i kvalitetnija ekipa od Švedske.

-Šveđani možda imaju bolje pojedince, ali nisu ubedljivi. Pitanje je i u kakvoj su formi. Recimo, Kim Anderson, po onome što smo do sada gledali, nije u nekoj formi, ali pretpostavljam da se i oni podižu iz meča u meč – naveo je Vuković.

Srbija je prvu fazu završila razočaravajućim porazom od Rumunije (28:38) u kome je posebno loša bila igra u odbrani, a upravo u tom segmentu igre Vuković vidi jedini način da se suprotstavi Šveđanima.

Povezana vest:  Bošković: Sa izmenjenim sastavom protiv Slovenije

-Lek mora da bude odbrana, odbrana, odbrana. Čim nje nema, nema ni napada. To pokušavam da objasnim igračima. Samo se tako može do dobrog rezultata, a verujem da možemo da ostvarimo taj cilj – istakao je Vuković.

Poraz od Rumunije, ipak, Vuković ne smatra katastrofalnim, pošto je uveren da je njegova ekipa izvukla pouke.

-Pre duela sa Hrvatskom (24:24) rekao sam da šta god uradimo u tom meču bićemo i fizički i emocionalno ispražnjeni. Da je meč sa Rumunima bio odlučujući, ko zna šta bi bilo. Ne verujem da bi ispalo ovako. Možda je i dobro što se to desilo, jer mi volimo malo da nam neko udari jak šamar, da se probudimo – ocenio je Vuković.

Povezana vest:  Perić: U Nemačkoj da uskladimo karakter pojedinaca i tima

Levi bek Srbije Momir Ilić izrazio je uverenje da će njegova ekipa uspeti da se izbori sa sudijama naklonjenim protivniku i neprijateljskom atmosferom pred punom dvoranom u Malmeu.

-Navikli smo na to, a i nisu Šveđani puno kvalitetniji. Imaju dosta slabosti, koje su se najbolje videle u meču protiv Argentine (22:27), a mi imamo dosta prostora da pokažemo još veći kvalitet – rekao je

Ilić.

-Imali su i lakši put do druge faze. Najvažnije je da mi budemo pravi. Ako budemo igrali kao protiv Hrvatske pobedićemo. Ključ je da igramo što duže u napadu i dobro u odbrani. Moramo biti agresivni za dobar rezultat, pošto Švedska nema baš dobre bekove – dodao je Ilić pred meč koji će početi u 18 sati.