Vilbek: Šansa Danske je u brzoj igri

 

momir_ilic_ruk_repSelektor danske rukometne reprezentacije Urlik Vilbek izjavio je danas da je šansa njegove ekipe u meču sa Srbijom da igra u „veoma brzom tempu“, čime bi se protivnički igrači umorili u drugom poluvremenu.

-Videćemo šta će se dogoditi, ali očekujem da će utakmica biti slična onoj koju je Srbija u utorak odigrala sa Islandom, kada su male stvari odlučile pobednika. Meni je teško da kažem ko će da pobedi – rekao je Vilbek.

Povezana vest:  Orlovi dobili Egipat u Šumicama

Reprezentacija Srbije danas u 20.15 igra sa Danskom drugi meč u Grupi B na Evropskom prvenstvu u Austriji. On je dodao da reprezentacija Srbije sada ima 13, 14 veoma dobrih igrača, a da koristi samo devet ili 10.

-Protiv Islanda smo videli šta to znači, jer kada nije išlo u prvom poluvremnu, zamenjeni su igrači u drugom i onda je krenulo mnogo bolje – rekao je Vilbek.

Jedan od najboljih trenera sveta, koji je osvojio titule olimpijskih i svetskih šampiona sa ženskom reprezentacijom Danske, ali i bronzu na EP i SP, kao i zlato na prošlom EP sa muškom reprezentacijom, naglasio je da će njegova ekipa protiv Srbije igrati u svom prepoznatljivom stilu.

Povezana vest:  U Podgorici se slavio triumf crnogorskih rukometašica

-Naša šansa da pobedimo je u tome da igramo u tempu, onako kako znamo – veoma brzo, možda bi to moglo da umori ekipu Srbije u drugom poluvremenu – rekao je Vilbek.

Na pitanje, ko je najbolji igrač u reprezentaciji Srbije, on je odgovorio:

-Teško je reći ko je najbolji. Mislim da nema diskusije da je Momir Ilić najveća zvezda. Ne znam ko će biti najbolji protiv Danske, jer on nije odigrao dobro protiv Islanda. Međutim, Ilić je velika zvezda, samo mislim da u tom meču nije imao svoj dan.

Povezana vest:  Marsenić: Nema karantina i policijskog časa u Nemačkoj

On je dodao da smatra i da je Žarko Šešum velika zvezda, ali i da ima još igrača, naročito bekova, koji su veoma dobri i odlično šutiraju sa spoljnih pozicija.

Evropsko prvenstvo održava se od 19. do 31. januara u Austriji.