LINC, Grupa B EP

Prvi poraz Orlova

SRBIJA – DANSKA 23: 28 (9:15)

sead_ahasanefendic_ruk_selektorPosle nerešenog rezultata sa Islandom na startu evropskog prvenstva u Austriji reprezentativci Srbije nisu uspeli da savladaju odabarnike Danske. Orlovi su izgubili sa pet golova razlike 23:28 (9:15), u utakmici drugog kola Grupe B na Evropskom prvenstvu u Austriji.

U ekipi Srbije Žarko Šešum, Momir Ilić i Ivan Stanković postigli su po četiri pogotka, dok su po tri dodali Aleksandar Stojanović i Nenad Vučković.

I ovu utakmicu sa tribina pratila je ministarka omladine i sporta Republike Srbije Snežana Samardžić – Marković ali to nije bilo dovoljno da se isprave greške uočene tokom prvog meča a Danci su od starta, baš kao što su to bili i na papiru, nametnuli igru i zasluženo slavili.

Posle mečasSelektor Srbije Sead Hasanefendic je rekao:

– Krenuli smo u utakmicu sa velikom ambicijom i sa velikom željom da obezbedimo prolazak u drugi krug. Zamisao je bila da jednom agresivnog igrom, koja eventualno ne odgovara Danskoj pre svega u odbrani osvojimo lopte sa kojima ćemo kasnije napraviti pozitivan rezultat. To nam je bila želja i tako smo se pripremali. Međutim, pokazali smo da nekako sa tom koncepcijom nismo baš sigurni. Nismo imali heroje na večerašnjem meču, ni veliku pomoć golmana, a i sudije su malo cepidlačile i naravno da smo svi razočarani. Bekovska linija je bila jako spora, stajali su na velikoj daljini od gola, pokušavali sa individualnim akcijama nešto da urade, bez pravih šansi za pravi šut za gol. To nije bilo dobro. Čestitam ekipi Danske i kolegi Vilbeku. Razočaran sam što nismo večeras uspeli, ali okrećemo se meču sa domaćinom. Pobedicemo Austriju i ući u drugi krug.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Danska pobedila Španiju i ušla u finale EP

Selektor pobedničke ekipe Ulrik Vilbek bio je zadovoljan i kratak:

– Ne bih rekao da je utakmica sa Srbijom bila laka. Zadovoljan sam igrom u prvom poluvremenu. Ne bih ulazio u neke pojedinosti, ali sam prezadovoljan što smo nastavili sa nizom pobeda.

Nenad Vučković posle meča nije mogao da se načudi.

zarko_sesum_rep_rukomet– Ne mogu da verujem da nam se drugi put dešava ista stvar, a to je loš početak utakmice. Mislim da je jako teško bilo posle jednog iscrpljujućeg duela sa Islandom gde smo se vratili u život, da ponovimo istu stvar i vratimo u igru protiv Danske. Oni su mnogo iskusniji, imaju mnogo ovakvih utakmica iza sebe. Iskreno se nadam da u meču sa Austrijom se ovakav početak neće ponoviti i daćemo mnogo bolje početi i ne juriti rezultat, kao što smo to činili u ove prve dve utakmice na Evropskom prvenstvu – rekao je Vučković.

Povezana vest:  EP 2012 SRBIJA, Srbija pobedila Poljsku na startu EP

Petar Nenadic ponovio je da je start bio loš i dodao:

– Loša igra u napadu i odbrani. Jako loše smo otvorili i ovu utakmicu, kao i meč sa Islandom. Ne delujemo kao ekipa, teški smo u nogama, ne ličimo na sebe i ne ličimo na ekipu koja je jako dobro igrala u pripremnom periodu. Šta je tu je. Imamo dva dana novu utakmicu sa Austrijom, da se oporavimo i vratimo u život. Taj duel je biti ili ne biti. Ne želim da komentarišem suđenje, a očigledno je problem u nama.

Povezana vest:  Pala poslednja klapa dokumentarca o legendarnom finalu 1993 i čuvenoj rukometnoj generaciji

U prvoj utakmici drugog kola „B“grupe Island i Austrija odigrali su nereseno 37:37 (17:20) a sada za ostanak u Austriji Srbiji je potrebna pobeda nad domaćom ekipom jer Srbija i Austrija imaju po 1 poen.

Dvorana: „Tips Arena“. Gledalaca:5.500. Sudije: Horaček i Novotni (obojica iz Česke).

SRBIJA: Stanić (4 odbrane), Kojić, Šešum 4, Nikčević 2, Stojanović 3, Toskić, Perić (3 odbrane), Ilić 4, Marković, Pejanović, Anđelković, Lapčević, Vilovski 2, Vučković 3, Nenadić 1, Stanković 4. Selektor: Sead Hasanefendic.

DANSKA: Hvid (3 odbrane), Mogensen, Laen, Jorgensen, Kristijansen, H. Knudsen, Egert 10, Jakobsen (4 odbrane), Spelerberg 1, M. Knudsen 4, Svan Hansen, Lindberg 5, Sondergard Sarup 1, M. Hansen 5, K.  Nilsen, M. Nilsen 2. Selektor: Ulrik Vilbek.

Isključenja: Srbija 12 minuta, Danska 6 minuta. Sedmerici: Srbija 3 (1), Danska 3 (3).