Bartosic-VanDerHejiden

Zaječar i Jagodina eliminisani iz evrospkih takmičenja

Loša subota za ženske klubove na evropskoj sceni. Šampionke, rukometašice Zaječara, doživele su još jedan ubedljiv poraz od nemačkog Oldenburga 31:39 (9:21) u revanš susretu osmine finala Kupa EHF. Posle teškog poraza u prvom susretu 25:42 u Nemačkoj pre sedam dana, bilo je jasno da su šanse izgubljene i da će drugi meč poslužiti samo za popravljanje utiska.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Poraz Zvezde u ponovljenom meču

I drugi srpski predstavnik u Evropi, koji je svoj revanš meč igrao u subotu, završio je takmičenje. Reč je o ekipi Jagodine, koja je pružila žestok otpor francuskom Mios Biganosu. U revanšu, Francuskinje su bile bolje, 35:30 (20:17), i tako za dva gola u ukupnom skoru (prvi meč 31:28 za Jagodinu) bile uspešnije od jednog od dva naša predstavnika u osmini finala Čelendž Kupa.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Danska pobedila Nemačku i ostala u trci

Rukometašice Vrnjačke Banje, izgubile su prvi meč osmine finala Čelendž Kupa u italijanskom Vigasiu od istoimene ekipe 27:29 (18:17), ali zadržale šanse da se plasiraju u osam najboljih ekipa u najmlađem evropskom takmičenju. Revanš je u nedelju od 16 časova i 30 minuta.