kolubara_ehf_kipar

Kolubara i Partizan na evropskim iskušenjima

Dva od tri preostala srpska predstavnika u evropskim kupovima u konkurenciji muškaraca, ovog vikenda dočekuju svoje protivnike u osmini finala. Nakon eliminacije Metaloplastike i Crvene zvezde (Kup EHF), čast srpskog rukometa na međunarodnoj sceni brane Partizan i Radnički iz Kragujevca (Čelendž Kup), odnosno, Kolubara iz Lazarevca (Kup pobednika Kupova).

Upravo će aktuelni šampioni, „Krtice“ iz Lazarevca ugostiti slovenački Maribor u subotu od 19 časova i 30 minuta. Reč je o protivniku, koji nema većih uspeha u svojoj istoriji, trenutno se nalazi na šestom mestu u slovenačkoj ligi, a ovo mu je debitantska sezona na međunarodnoj sceni.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2013, Šešum: Idemo na pobedu protiv Belorusije

Rukometaši beogradskog Partizana, u prvom meču osmine finala najmlađeg evropskog kupa, dočekuju Bašaraž iz Luksemburga. Meč na „Banjici“ počinje u subotu od 18 časova.

Radnički iz Kragujevca će biti domaćin oba meča osmine finala Čelendž Kupa sa švajcarskim Sent Otmarom iz Sent Galena. Utakmice su zakazane za 25, odnosno, 26. februar, a mesto odigravanja je hala „Jezero“.

Povezana vest:  SP ZA ŽENE 2013, Karte za utakmicu Srbiju – Južna Koreja u osmini finala za 200 dinara