partizan_press

ČELENDŽ KUP

Crno-beli veruju u pobedu

Jedan od tri preostala predstavnika Srbije u evropskim kupovima, beogradski Partizan, organizovao je konferenciju za medije pred prvi meč osmine finala Čelendž kupa sa Bašaražom iz Luksemburga (subota, 18 časova – RTS 2).

– Sve vas pozivam na utakmicu protiv ekipe koju poštujemo.  Imamo dovoljno informacija o protivniku, da možemo da se nadamo prolasku u narednu fazu takmičenja, četvrtfinale Čelendž Kupa.  Imali smo dosta zdravstvenih problema u pripremnom periodu, što se tiče igračkog kadra, a to ne govorim da bih našao opravdanje, već da bih upoznao ljude sa trenutnom situacijom. Ulaz na „Banjicu“ je slobodan – poručio je direktor kluba, Aleksandar Blagojević.

Povezana vest:  SP ZA ŽENE 2013, Danska eliminisala evropskog prvaka Crnu Goru

Aleksandar Brković, trener:

– Imamo lepu priliku da nastavimo svoj evropski put. Svi potcenjuju Luksemburžane. Nisu to simpatični Luksemburžani, već ekipa koja ima dosta stranaca. U njihovom sastavu su po dva Slovaka, Poljaka, Hrvata, Francuza, a imaju i Srbina na klupi. Nikoga ne respektujemo, ali svakoga poštujemo. Očekujem podršku navijača. Nadam se da ćemo najveću prednost, koju budemo stvorili i zadržati, a ne kao protiv Jugovića u prošlom kolu, kada smo imali 11, pa popustili na kraju i završili na pet. To ne sme da se dešava na međunarodnim utakmicama.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Danas počinje Evropsko prvenstvo u rukometu

Savo Mešter, srednji bek:

– Očekujem da pobedimo sa što većom razlikom. Bolji smo, ali to treba pokazai na terenu, igrom i zalaganjem. Nadam se da će doći ljudi u što većem broju da nam pomognu.

Saša Marijanac, srednji bek:

– Nema šta da dodam. Ne samo sutra, već u svakoj utakmici idemo na pobedu.

Povezana vest:  Marjanović: Selektor i igračice nemaju alternativu

Ovog vikenda, nastupaju i rukometaši Kolubare, dok će Radnički iz Kragujevca, oba meča odigrati narednog vikenda.